Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αφιέρωμα: Καλοκαιρινή έξοδος στην Κέρκυρα!

#εστιατόρια Κέρκυρα
06 Αυγούστου 2023 / 19:19
ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Εστιατόρια πλάι στο κύμα, ταβερνάκια σαν από ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, λουλουδιασμένες αυλές ακόμα και σε πεζοδρόμια και πλατείες τα εστιατόρια της Κέρκυρας καλωσορίζουν το φετινό καλοκαίρι και απλώνουν τραπεζάκια σερβίροντας τις πιο νόστιμες γεύσεις κάτω από τα αστέρια...

Εστιατόρια πλάι στο κύμα, ταβερνάκια σαν από ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, λουλουδιασμένες αυλές ακόμα και σε πεζοδρόμια και πλατείες τα εστιατόρια της Κέρκυρας καλωσορίζουν το φετινό καλοκαίρι και απλώνουν τραπεζάκια σερβίροντας τις πιο νόστιμες γεύσεις κάτω από τα αστέρια... Είτε λοιπόν σχεδιάζετε ρομαντικό ραντεβού είτε καλοκαιρινή έξοδο με την παρέα, εμείς συγκεντρώσαμε επιχειρήσεις της Κέρκυρας που σερβίρουν τα εκλεκτότερα!

Costas Steak House

Mε επιβλητική την παρουσία του στη περιοχή των Λιαπάδων από το 1974 το Costas Steak House αποτελεί must προορισμό για τους απανταχού meat lovers & όχι μόνο… Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε απίστευτης ποιότητας κρέατα αφού πίσω από την συντήρηση και το ψήσιμο υπάρχει μια ολόκληρη φιλοσοφία. Ξεκινώντας από τα λαχανικά και τα φρέσκα ορεκτικά όλα διαλεχτά από τον «μπαχτσέ» της οικογένειας πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους γευστικούς προορισμούς για όσους θέλουν να πουν πως θα απολαύσουν γεύσεις σαν στο σπίτι τους αφού η οικογενειακή ατμόσφαιρα εκεί περισσεύει χαμόγελα. Ένα μοναδικό μενού επιμελημένο από τον Πέτρο Αγάθο ο οποίος ξεκινώντας τα βήματά του δίπλα στον γνωστό Head Chef sto Mayfair Harvey Ayliffe εξελίχθηκε σε junior sous chef δουλεύοντας σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου. Στο Costas Steak House θα βρείτε ανεπανάληπτες μπριζόλες στα κάρβουνα, σπιτικά μπέργκερς και πιάτα με τοπικά προϊόντα που συλλέγονται απευθείας από τον κήπο.

https://el.costassteakhouse.com / Λιαπάδες, 26630 41093

 

Ιχνηλάτης, Αχαράβη

Εκεί λοιπόν θα περάσετε πολύ όμορφα ειδικά τα βράδια του Σαββάτου που υπάρχει ζωντανή μουσική. Η κοσμοπολίτικη φινέτσα του μεζεδοπωλείου έρχεται και περιπλέκεται με τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού της Αχαράβης. Ένας χώρος τόσο περιποιημένος και φιλόξενος σας προσκαλεί να απολαύσετε εκλεκτές γεύσεις της θάλασσας  το καλοκαιράκι. Στην ταβέρνα οι περισσότερο απαιτητικοί και ‘κουλτουριάρηδες’ μπορούν να γευτούν μια μεγάλη συλλογή από επίλεκτα ελληνικά και τοπικά κρασιά. Όσο για τις γεύσεις, σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και θαλασσινά παρασκευασμένα όλα με ζεστασιά και φροντίδα!

Αχαράβη, 26630 29369

 

Ταβέρνα, ο Φόρος

Ανάμεσα στα μισογκρεμισμένα ενετικά κτίρια της Παλιάς Περίθειας υπάρχει ένα ταβερνάκι σκέτος θησαυρός που ακούει στο όνομα «ο Φόρος».  Ο κύριος Θωμάς σας περιμένει στον ο φιλόξενο χώρο του με την παράδοση να κυριαρχεί τόσο στη διακόσμηση όσο και στη νοστιμιά των γεύσεων.  Όποιος και να περάσει από το κατώφλι του Φόρου μένει από το 2000 περισσότερο από ευχαριστημένος αφού τα μεζεδάκια, τα μαγειρευτά, οι πίτες και όλα τα πιάτα της ώρας ενθουσιάζουν γευστικά τους πάντες.  Τα πάντα χειροποίητα και χρησιμοποιώντας τα καλύτερα ντόπια προϊόντα το βέβαιο είναι πως η ποιότητα, η γεύση και η μυρωδιά θα σας μείνουν αξέχαστα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την κρεμμυδόπιτα, το λεμονάτο αρνάκι, την παραδοσιακή παστιτσάδα & το τσιγαρέλι αλλά και το ανεπανάληπτο στιφάδο για τους μερακλήδες και όχι μόνο. Ο Φόρος πάντοτε αποχαιρετά τους επισκέπτες του με την συγκλονιστική και σιροπιασμένη με μέλι καρυδόπιτα!

Παλιά Περίθεια, 6955950459

 

Οι Μπουζουβαίοι

Στις παρυφές του Παντοκράτορα βρίσκεται ένα οικογενειακό ταβερνάκι όπου θα το χαρακτήριζε κανείς σταθμό γεύσης πλημμυρισμένο από παράδοση και αυθεντικότητα. Ο λόγος για την Ταβέρνα οι Μπουζουβαίοι ένα διαμαντάκι στο βουνό όπου στην κουζίνα γίνονται κυριολεκτικά θάυματα αφού οι γεύσεις αφοπλίζουν όλους με την πληθωρική νοστιμιά τους. Στηρίζοντας αποκλειστικά έλληνες & ντόπιους παραγωγούς αναζητά πάντοτε το καλύτερο υλικό αφού προτεραιότητά της είναι όχι μόνο να τηρεί την παράδοση  μέσα από αυθεντικές συνταγές από γενιά σε γενιά, αλλά και την ποιότητα όπως ακριβώς έκαναν οι παλιοί. Μέσα από εμαγιέ σκεύη θα φάτε από αυθεντικές κερκυραϊκές συνταγές και πολλές ακόμα αντλημένες από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα χειροποίητες πίτες, ντόπιες  σπεσιαλιτέ φρέσκιες τηγανιτές πατάτες κομμένες στο χέρι και τηγανισμένες με αγνό παρθένο ελαιόλαδο μέχρι και σπιτικό χειροποίητο ψωμί που ψήνεται από νωρίς το πρωί.

Πετάλεια,  26630 7401

 

Ταβέρνα Τσιπουράδικο η Πέργολα

Απίστευτες μυρωδιές θα έλεγε κανείς πως μοσχοβολούν στους περαστικούς όταν περνούν μπροστά από το μαγαζί του κ. Σάκη της οδό Αγίας Σοφίας. Η Πέργολα λοιπόν θα έλεγε κανείς πως από το 2007 προσφέρει σε ντόπιους και μη εξαιρετικά γαστρονομικά μα πάνω από όλα παραδοσιακά εδέσματα . Στη καρδιά λοιπόν της παλιάς πόλης αξίζει να ξεκινήσετε από τα πλούσια ορεκτικά και τις σαλάτες, να συνεχίσετε με ντόπιες – ελληνικές σπεσιαλιτέ ή κάποιο από τα κορυφαία πιάτα ημέρας και γιατί όχι εάν είστε παρέα να απολαύσετε μια πολύ πλούσια ποικιλία κρεατικών. Με λίγα λόγια όποιος περνά το κατώφλι της Πέργολας δεν έχει να χάσει αφού πέρα από την άριστη ποιότητα, το τσίπουρο και το καλό κρασί ρέουν άφθονα…

Οδός Αγίας Σοφιάς, 26610 26457

 

Πιτονοστιμιές

Στη Σπηλιά της παλιάς πόλης στην οδό Νικηφόρου Θεοτόκη 150 υπάρχει ένας σταθμός γεύσης για τους λάτρεις του αυθεντικού τυλιχτού και ψητού ο οποίος τόσο με το φαγητό του έχει κλέψει τις καρδιές ντόπιων και μη. Ο λόγος για τις Πιτονοστιμιές εκεί όπου θα βρείτε κυρίως εάν είστε λάτρης του καλού ντόπιου κρέατος ιδιαίτερες ελληνικές κοπές,ψησίματα, φρεσκότατες πρώτες ύλες και οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Νικηφόρου Θεοτόκη 150, Παλιά Πόλη

 

 

Τρύπας, Κυνοπιάστες

Πρόκειται για μια αυθεντική ταβέρνα με άρωμα νησιώτικο με τεράστια ιστορία στο νησί από το 1936 στο χωριό Κυνοπιάστες. Διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο και μια πανέμορφη ευρύχωρη αυλή ιδανικό χώρο για την παρέα και την οικογένεια. Μπορείτε να δοκιμάσετε από τα διάσημά φρέσκα παιδάκια, φρέσκες μπριζόλες και λουκάνικα χωριάτικα και πολλά άλλα κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα μέχρι τις πιο νόστιμες σπεσιαλιτέ μαγειρεμένες με μεράκι όπως στιφάδο, σοφρίτο, παστιτσάδα, κοκκινιστό κ.α., ποικιλία από μεζεδάκια, ντόπια φέτα, διάφορες  πίττες, άγρια χόρτα, τσιγαρέλι, πατάτες τηγανητές κομμένες στο χέρι και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Χωριό Κυνοπιαστών, 2661056333

 

Costas Steak House, Λιαπάδες

Mε επιβλητική την παρουσία του στη περιοχή των Λιαπάδων από το 1974 το Costas Steak House αποτελεί must προορισμό για τους απανταχού meat lovers & όχι μόνο… Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε απίστευτης ποιότητας κρέατα αφού πίσω από την συντήρηση και το ψήσιμο υπάρχει μια ολόκληρη φιλοσοφία. Ξεκινώντας από τα λαχανικά και τα φρέσκα ορεκτικά όλα διαλεχτά από τον «μπαχτσέ» της οικογένειας πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους γευστικούς προορισμούς για όσους θέλουν να πουν πως θα απολαύσουν γεύσεις σαν στο σπίτι τους. Στο Costas Steak House θα βρείτε ανεπανάληπτες μπριζόλες στα κάρβουνα, σπιτικά μπέργκερς και πιάτα με τοπικά προϊόντα που συλλέγονται απευθείας από τον κήπο.

Λιαπάδες, 26630 41093

 

Limani Restaurant , Παλαιοκαστρίτσα

Το εστιατόριο Limani  στην Παλιοκαστρίτσα  αποτελεί τον ιδανικό χώρο για εσάς την παρέα σας αλλά και την οικογένεια σας από το μεσημέρι ως αργά το βράδυ. Εκεί μπορείτε καθημερινά να απολαύσετε πέρα από εκλεκτές γεύσεις ζωντανή μουσική και να διασκεδάσετε με καταπληκτικά λαϊκά αλλά και έντεχνα ακούσματα. Εκμεταλλευτείτε  την ευκαιρία μετά από μερικές βουτιές στην Παλαιοκαστρίτσα να απολαύσετε εξαιρετικά πιάτα με το εστιατόριο να προτείνει για ορεκτικά νοστιμότατους ψαρομεζέδες καθώς και κερκυραϊκά πιάτα που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.

Παλαιοκαστρίτσα Κέντρο, 26630 42080

 

Palazzo Bar Restaurant, Σιδάρι

Από τον πρωινό καφέ, μέχρι το δείπνο σας και τη βραδινή σας διασκέδαση ο νέος αυτός χώρος αποτελεί αυτό που αναζητάτε για να ζήσετε όμορφες στιγμές με θέα τη θάλασσα.  Συνδυάζει πιο κλασικές με μοντέρνες προτάσεις παίζοντας αρκετά με ελληνικές πρώτες ύλες ενώ όλα τα παραπάνω μπορείτε να συνοδεύσετε με εξαιρετικά δροσερά cocktails.

Σιδάρι Κέντρο, 26630 35946

 

Σας ευχόμαστε καλές εξόδους και δυνατές απολαύσεις!

ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Η Ελεάννα Βασιλάκη γεννήθηκε το 1992 και μεγάλωσε στο νησί της Κέρκυρας. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας το 2015 με ειδικότητα στην Ευρωπαϊκή Ιστορία και στην πορεία ολοκλήρωσε την πτυχιακή της εργασία στο ίδιο ίδρυμα με τίτλο «Η επιρροές της ιταλικής κουζίνας στην Επτανησιακή» με βαθμολογία 9/10. Είναι πιστοποιημένη με άριστη γνώση της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας.