Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλα προβλήματα υδροδότησης στη Βόρεια Κέρκυρα, λόγω των πυρκαγιών του Ιουλίου

Υδροδότηση
16 Αυγούστου 2023 / 10:53

Τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στις Δημοτικές ενότητες Θιναλίων και Κασσωπαίων προξένησαν σοβαρές βλάβες στα συστήματα τροφοδοσίας των αντλιοστασίων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεγάλα προβλήματα στην υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής των Δημοτικών Ενοτήτων Κασσωπαίων και Θιναλίων λόγω των πυρκαγιών του Ιουλίου 2023, ανακοίνωσε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας. 

Τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας (αυξομειώσεις τάσης, απότομες διακοπές κλπ) που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά του Ιουλίου 2023 στις Δημοτικές ενότητες Θιναλίων και Κασσωπαίων προξένησαν σοβαρές βλάβες  στα  συστήματα τροφοδοσίας των αντλιοστασίων με αποτέλεσμα τις διακοπές νερού στην ευρύτερη περιοχή.

Εξ΄ αιτίας αυτού και δη της μεγάλης βλάβης στην αντλία της γεώτρησης στη θέση «ΚΑΜΙΝΙΑ» της κοινότητας Νησακίου και σε βάθος 300 μέτρα, υπάρχει  έλλειψη υδροδότησης στην ευρύτερη περιοχή Νησακίου ΔΕ Κασσωπαίων και συγκεκριμένα  στους οικισμούς  Κατάβολο, Φακαμιά, Καρυά και Πάνω Βιγλατούρι.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας και η ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ προχωρούν σε συντονισμένες ενέργειες για άμεση αντικατάσταση της αντλίας και ομαλοποίηση της υδροδότησης.

Ευχαριστούμε τους δημότες μας για την κατανόηση και την υπομονή στα προβλήματα υδροδότησης που εμφανίστηκαν.