Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τραπεζοκαθίσματα ακόμα και έξω από τα βόλτα του Λιστόν!

Λιστόν
21 Αυγούστου 2023 / 09:16
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Χάρης Γιώτης: «Ακραίο και απαράδεκτο, ειδοποίησα τον Αστυνομικό Διευθυντή»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ...άλλο επίπεδο έχει περάσει πια η κατάληψη του δημόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσματα, ένα ζήτημα που σοβεί χρόνια στην Κέρκυρα, «καταπίνοντας» τον ζωτικό χώρο των πεζών και δημιουργώντας θέμα ασφάλειας καθώς συχνά αποκλείει τη διέλευση οχημάτων πρώτης ανάγκης.

Η ανεπάρκεια ελέγχων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αφήνει την επιχειρηματική δραστηριότητα να επεκτείνεται πέραν των αδειοδοτημένων χώρων, με αποτέλεσμα χθες βράδυ να κάνει το γύρο του διαδικτύου, φωτογραφία με τραπεζοκαθίσματα ακόμα και έξω από τα βόλτα του Λιστόν.

Γιώτης: «Ακραίο και απαράδεκτο»

Το στιγμιότυπο έπεσε σήμερα το πρωί στην αντίληψη και του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας Χάρη Γιώτη, ο οποίος μιλώντας στην "Ε" χαρακτήρισε την πρακτική αυτήν των επιχειρηματιών ακραία και απαράδεκτη. 

«Αν και δεν είναι στη δική μου αρμοδιότητα, ειδοποίησα και την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου (σ.σ. Τμήμα Εμπορίου), τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον Αστυνομικό Διευθυντή για να κάνουν ελέγχους.

Είναι γνωστό το πρόβλημα, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία, όλους τους ελέγχους τους επωμίζεται η ΕΛ.ΑΣ. Στην επόμενη θητεία μας έχουμε σκοπό να συστήσουμε δημοτική αστυνομία ώστε να υπάρχει αποτελεσματική αστυνόμευση» προσθέτει ο Αντιδήμαρχος.  

PHOTO: FB/Spiros koutagias

 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.