Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση 60 ακόμα υποψηφίων Λαϊκής Συσπείρωσης Κεντρ. Κέρκυρας

Λαϊκή Συσπείρωση
25 Αυγούστου 2023 / 09:14
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Συνολικά έχουν παρουσιαστεί 100 υποψήφιοι ενώ θα ανακοινωθούν και άλλοι το επόμενο διάστημα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Άλσος της Γαρίτσας την Τετάρτη 23/08, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Γιάννης Μπορμπότης, παρουσίασε 60 ακόμη υποψηφίους για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Συνολικά έχουν παρουσιαστεί 100 υποψήφιοι ενώ θα ανακοινωθούν και άλλοι το επόμενο διάστημα.

Πριν την παρουσίαση σε μία σύντομη τοποθέτηση, ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε:
«Ακούμε όλο αυτό το διάστημα και θα το ακούσουμε όλο και περισσότερο από υποψήφιους δημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους ότι σε αυτές τις εκλογές πρέπει να κοιτάξουμε το καλό του τόπου μα και του νησιού μας. Τι σημαίνει όμως αυτό; Τι σημαίνει για τον καθένα το καλό της Κέρκυρας;

Για εμάς σημαίνει το καλό της λαϊκής πλειοψηφίας του τόπου μας, σημαίνει κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού με βάση τις δυνατότητες και τις ανάγκες τις εποχής. Δε σημαίνει μία ανάπτυξη με κέρδη για τους λίγους και βάρη για τους πολλούς.

Η εμπειρία μας από αυτή την τετραετία δείχνει ότι η Δημοτική Αρχή, ως φορέας υλοποίησης της κεντρικής πολιτικής, στάθηκε εχθρικά απέναντι στο λαό, τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις του.

Τα παραδείγματα πολλά. Στάθηκε απέναντι στην απαίτηση να μην ιδιωτικοποιηθεί ο Ερημίτης, να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία της Δασιάς εκεί που χτίστηκε το νέο IKOS, να μην υπάρχει χαράτσι στους επαγγελματίες στο λιμάνι της Αλύπας, να είναι το κέντρο της παλιάς πόλης ένα μέρος φιλόξενο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, να μην αλλοιωθεί το χαρακτήρας του Άλσους της Γαρίτσας και του Ανεμομύλου και πολλά άλλα. 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έφερε αυτά και άλλα ζητήματα στο δημοτικό συμβούλιο και στάθηκε στο πλευρό όσων αγωνίστηκαν για λύση των προβλημάτων τους. Προκρίναμε θέματα όπως η πολιτική προστασία, τα σχολικά κτήρια, οι κτηριακές υποδομές στην προσχολική αγωγή, η καθαριότητα, οι παιδικές χαρές, οι ελεύθεροι χώροι στάθμευσης, το οδικό και αγροτικό δίκτυο, οι χώροι άθλησης και πολιτισμού κ.α
Η μόνιμη απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι δεν επαρκεί το προσωπικό ή/και τα χρήματα.

Εμείς είμαστε οι πρώτοι που λέμε ότι υπάρχει και υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των Δήμων σε όλη τη χώρα. Ποιος φταίει όμως; Δεν φταίει η κυβέρνηση της ΝΔ που η σημερινή Δημοτική Αρχή στηρίζει με κάθε τρόπο; Δεν φταίει η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που στα πλαίσια των αντοχών της οικονομίας υποβαθμίζουν τις ανάγκες μας και βάζουν ακόμη και σε κίνδυνο τις ζωές μας;

Τι έκανε η σημερινή δημοτική αρχή αλλά και οι προηγούμενες για να διεκδικήσουν την αλλαγή αυτής της κατάστασης. Τίποτε απολύτως. Ίσα ίσα συμφωνούν και υλοποιούν αυτή την πολιτική με τις ιδιωτικοποιήσεις (π.χ. τουριστικά καταφύγια κλπ), με την εμπορευματοποιήση των υπηρεσιών (π.χ. αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, ΜΚΟ στην Υγεία κλπ), με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με συμβασιούχους – ομήρους σε κάθε δημοτική θητεία.

Ακόμη όμως και τα χρήματα ή το προσωπικού που έχουν, πως τα αξιοποιούν; Η Δημοτική αρχή είναι και εδώ επιλεκτική. Κάποια ζητήματα προχωράνε γρήγορα με τις διαδικασίες να τρέχουν ενώ για τη λύση μία λαϊκής ανάγκης όλα … «σέρνονται».

Στα όσα κάνει η δημοτική αρχή μιλώντας για ανάπτυξη, εμείς απαντάμε: Το ζήτημα είναι «ανάπτυξη για ποιόν», ποιος κερδίζει δηλαδή από αυτή την ανάπτυξη.

Εμείς είμαστε καθαροί και ειλικρινείς, δεν το παίζουμε ανεξάρτητοι στα κανάλια και στα ΜΚΔ αλλά μετά να εφαρμόζουμε την κυβερνητική πολιτική. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» πανελλαδικά στηρίζεται από το ΚΚΕ αλλά απευθύνεται σε όλους όσους βλέπουν ότι το σήμερα δεν τους χωράει, που θέλουν να κάνουν την πραγματική διαφορά και την ανατροπή απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή, απέναντι στη σημερινή πολιτική.

Διαμορφώσαμε μια δυναμική απέναντι στη διοίκηση Υδραίου της ΝΔ αυτά τα τέσσερα χρόνια. Διεκδικούμε την άνοδο των ποσοστών και της επιρροής μας. Μεγαλώνουν οι δυνατότητες για τη δική μας δυναμική, για τη δική μας προσπάθεια, στον δήμο και στην Περιφέρεια.

«Μαζί με τον λαό της Κέρκυρας στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων»

Για να μην μετράμε χαμένες τετραετίες στο Δήμο και την Περιφέρεια!»

Οι υποψήφιοι που παρουσιάστηκαν:

1. ΑΓΑΘΟΣ ΝΙΚΟΣ, επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης
2. ΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ, καθηγήτρια μαθηματικών, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Σκριπερού
3. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, δημοτικός υπάλληλος
4. ΑΡΜΕΝΗ ΕΦΗ, δικηγόρος, εθελόντρια διασώστρια.
5. ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ ΑΘΗΝΑ, εργαζόμενη σε super market
6. ΑΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ιδιωτικός υπάλληλος
7. ΑΣΠΡΕΑ ΙΩΑΝΝΑ, απόφοιτος ΦΠΨ, εργαζόμενη στην ειδική αγωγή, χρόνια εργαζόμενη ως παιδαγωγός σε παιδικό σταθμό.
8. ΑΥΓΟΥΣΤΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, νοσηλεύτρια, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στον Ψυχιατρικό Τομέα του ΓΝΚ.
9. ΒΛΑΧΟΥ ΚΟΡΙΝΑ, γυμνάστρια, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ)
10. ΒΡΥΩΝΗ ΔΩΡΑ, ιδιωτική υπάλληλος 
11. ΓΙΣΔΑΚΗΣ ΜΑΝΘΟΣ, βιβλιοπώλης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Κέρκυρας, μέλος της ΕΕ της Ομοσπονδίας Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Ελλάδος, Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Σπαρτύλα.
12. ΓΚΛΑΒΙΝΑΣ  ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ιδιωτικός υπάλληλος, μουσικός
13. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, λογιστής, έχει διατελέσει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουραμάδων. 
14. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΤΑΣΟΣ, καθηγητής Πληροφορικής
15. ΔΑΛΙΕΤΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ηλεκτρολόγος
16. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, καθηγήτρια Φυσικής, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας
17. ΔΟΥΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, αυτοκινητιστής, Ταμίας της Φιλαρμονικής Σιναράδων.
18. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ιδιωτική υπάλληλος
19. ΖΩΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ, ιδιωτικός υπάλληλος
20. ΘΥΜΗΣ ΝΙΚΟΣ, συνταξιούχος, ιστορικό μέλος της ΕΠΟΝ Κέρκυρας
21. ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗ ΑΡΙΑΔΝΗ, ιδιωτική υπάλληλος
22. ΚΑΤΕΧΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ, καθηγητής αγγλικής γλώσσας στην ιδιωτική εκπαίδευση
23. ΚΑΨΟΚΑΒΑΔΗΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ, τουριστικός πράκτορας και ενοικιαστής αυτοκινήτων, έχει διατελέσει Ταμίας του ΔΣ του Συλλόγου Περιβάλλοντος Κέρκυρας, Μέλος το ΔΣ του Αθλητικούς Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Μπενιτσών και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού «ΑΡΙΩΝ».
24. ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ξενοδοχοϋπάλληλος
25. ΚΟΥΤΣΟΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, οικοδόμος, Ταμίας του Συνδικάτου Οικοδόμων Κέρκυρας.
26. ΚΟΥΦΩΛΙΑ ΜΑΡΙΑ, σπουδάστρια στα ΔΙΕΚ στην ειδικότητα τεχνικών εφαρμογών πληροφορικής, έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ στον Χορευτικό Όμιλο Περιβολίου, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αργυράδων και στον Κρόνο Αργυράδων.
27. ΚΥΑΝΟΥΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ, ιστορικός, σπουδαστής σε δραματική σχολή.
28. ΛΑΣΘΙΩΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, οικοδόμος, Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, Γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Κέρκυρας, μέλος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού, Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος.
29. ΛΟΥΒΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, συνταξιούχος οικοδόμος, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Σκριπερού
30. ΜΑΚΑΝΤΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, συνταξιούχος γυμναστής      
31. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΤΑΣΟΣ, συνταξιούχος Δήμου Κέρκυρας (ταμειακή υπηρεσία), επί  χρόνια τακτικό αιρετό μέλος στο ΔΣ των Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Κέρκυρας, τακτικό αιρετό μέλος του υπηρεσιακού συμβούλιου των Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Κέρκυρας.
32. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΦΩΤΗΣ, υδραυλικός
33. ΜΟΥΣΤΡΟΥΦΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ιδιωτικός υπάλληλος στον κλάδο της πληροφορικής
34. ΜΠΑΛΛΑ ΜΑΡΙΑ, ξενοδοχοϋπάλληλος, πρόεδρος στο επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων του ξενοδοχείου IKOS.
35. ΜΠΕΡΔΟΥΣΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ, πολιτικός μηχανικός, επί χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παλιάς Πόλης.
36. ΜΠΙΖΗΣ  ΘΥΜΙΟΣ, εργαζόμενος στο επισιτισμό.
37. ΜΠΟΝΤΗ ΛΙΖΑ, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
38. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΡΟΛΑΝΔΟΣ, ελεύθερος επαγγελματίας στον κλάδο του εμπορίου
39. ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ξενοδοχοϋπάλληλος, μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων του ξενοδοχείου IKOS.
40. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ, λογιστής, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Λογιστών Κέρκυρας, μέλος του ΔΣ του περιφερειακού τμήματος Ιονίων Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ηρακλής» Κέρκυρας.
41. ΠΑΠΑΤΣΩΡΗΣ ΤΑΣΟΣ, νοσηλευτής, Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στον Ψυχιατρικό Τομέα του ΓΝΚ.
42. ΠΗΓΗΣ ΝΙΚΟΣ, κρεοπώλης.
43. ΠΡΕΠΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ιδιωτικός υπάλληλος.
44. ΠΡΙΦΤΗΣ ΝΙΚΟΣ, μουσικός, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπαρτύλα
45. ΡΑΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ελεύθερος επαγγελματίας στις οδικές μεταφορές, πρόεδρος του σωματείου φορτηγών δημοσίας χρήσης Νομού Κέρκυρας, μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ.
46. ΡΑΨΟΜΑΝΙΚΗ ΜΑΡΙΑ, ιδιωτική υπάλληλος
47. ΣΓΟΥΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του εμπορίου
48. ΣΓΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, καθηγητής πληροφορικής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
49. ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, δημοσιογράφος
50. ΤΟΜΠΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, συνταξιούχος του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.
51. ΤΡΑΝΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κυνοπιαστών, Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
52. ΤΣΕΚΑΣ  ΦΩΤΗΣ, ιδιωτικός υπάλληλος στον κλάδο των μεταφορών  
53. ΤΣΟΛΑΚΟΥ ΛΕΟ, από όταν ήρθε στην Κέρκυρα, μικρό παιδί από την Αλβανία, δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατασκευών.
54. ΦΑΓΟΓΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, κοινωνιολόγος και φιλόλογος, καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υποψήφιος διδάκτορας στην κοινωνιολογία του τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
55. ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΑΚΗΣ, λογιστής, Γραμματέας του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Άλσους Γαρίτσας.  
56. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ  ΕΛΠΙΔΑ, καθηγήτρια βιολογίας
57. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ, συνταξιούχος οικοδόμος, Ταμίας του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Σωκρακίου.
58. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ξενοδοχοϋπάλληλος, Πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων «ο Ποπολάρος».
59. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, επαγγελματίας, μέλος του ΔΣ της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας
60. ΧΥΤΗΡΗ ΕΡΗ, εικαστικός.

ΦΩΤΟ@ΚΚΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.