Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μέτρα στήριξης ζητούν οι πληγείσες από τις φωτιές επιχειρήσεις της Παλιάς Περίθειας

Παλιά Περίθεια
25 Αυγούστου 2023 / 10:07
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ, με πρωτοβουλία του μέλους του ΔΣ Βασίλη Βασιλάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού για τις ζημιές των τουριστικών επιχειρήσεων από την πυρκαγιά στην Παλιά Περίθεια, απέστειλε η ΓΣΕΒΕΕ, με πρωτοβουλία του μέλους του μέλους του ΔΣ Βασίλη Βασιλάκη.

Σημειώνεται ότι στο ιστορικό παραδοσιακό χωριό της Παλιάς Περίθειας λειτουργούν επτά επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν υποστεί ζημιές τόσο από την καταστροφή προϊόντων τους, όσο και από διαφυγόντα έσοδα λόγω της δραστικής μείωσης της επισκεψιμότητας στην περιοχή που έχει καταστραφεί.

Στην επιστολή ζητείται η λήψη άμεσων μέτρων των πληγέντων επιχειρήσεων με οικονομική στήριξη.

 

 

Όπως αναφέρει στην "Ε" ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Βασίλης Βασιλάκης, έχει ήδη υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπ. Οικονομικών το οποίο εξετάζει τη λύση των φοροελαφρύνσεων για τους συγκεκριμένους επαγγελματίες που έχουν πληγεί, ή και την ένταξη σε πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης.  

Η απάντηση του Υπουργείου Τουρισμού

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας, όλα τα προβλήματα που τίθενται στην επιστολή σας και ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Αν και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Τουρισμού, δεν εμπίπτουν τα μέτρα αποκατάστασης ζημιών λόγω φυσικών καταστροφών,  παρόλα αυτά στόχος και άμεση προτεραιότητα μας, είναι η επιστροφή στην τουριστική κανονικότητα και η δημιουργία θετικής εικόνας των περιοχών που επλήγησαν».

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.