Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

36 παιδιά από την Ουκρανία στις κατασκηνώσεις των Γουβιών

Ουκρανία
28 Αυγούστου 2023 / 09:16

Φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις "Σταμάτιος Δεσύλλας" στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Φιλίας των Δήμων Κεντρικής Κέρκυρας και και Οδησσού

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). 36 παιδιά από την Οδησσό βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες στην Κέρκυρα και φιλοξενούνται από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στις κατασκηνώσεις των Γουβιών.

Τα 36 παιδιά και οι 11 συνοδοί τους, τα υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση στην Κέρκυρα η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας.

Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου που στέλνει το μήνυμα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, αναδεικνύει την Κέρκυρα της φιλοξενίας, του ανθρωπισμού και της ειρήνης.

Ο χώρος των κατασκηνώσεων στα Γουβιά είναι έτοιμος και από την Παρασκευή φιλοξενούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Φιλίας των Δήμων Κεντρικής Κέρκυρας και Δ.Ν. και Οδησσού, τα 36 αγόρια και κορίτσια από την Ουκρανία, να τους προσφέρει όμορφες στιγμές που τόσο έχουν ανάγκη.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τους Κερκυραίους δημότες και επιχειρηματίες που εκδήλωσαν και εκδηλώνουν την επιθυμία τους να βοηθήσουν σε αυτήν την πανκερκυραϊκή αγκαλιά, να συμβάλουν και αυτοί στη φιλοξενία των παιδιών.

«Στέλνουμε το πιο θετικό μήνυμα για το νησί μας, για την Κέρκυρα. Είναι ένα μήνυμα που απευθύνεται σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον Κόσμο. Η Κέρκυρα γίνεται μια αγκαλιά για τα παιδιά που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου, η τοπική κοινωνία δείχνει την αλληλεγγύη της.

Το γεγονός ότι τα 36 παιδιά, που φιλοξενούμε στο χώρο των κατασκηνώσεων των Γουβιών προέρχονται από την Οδησσό, έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό για όλους μας.
Στην Οδησσό υπάρχει έντονο και ζωντανό το ελληνικό στοιχείο, εκεί γεννήθηκε ο Γρηγόριος Μαρασλής ένας από τους μεγαλύτερους ευεργέτες και δωρητές της Κέρκυρας.»