Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναγερμός στο Αεροδρόμιο κατά την προσέγγιση αεροσκάφους

Πυροσβεστική
29 Αυγούστου 2023 / 10:26
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, τελικά προσγειώθηκε κανονικά το αεροπλάνο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συναγερμός σήμανε χθες στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αεροδρομίου λίγο μετά τις εννέα το βράδυ όταν ειδοποιήθηκε απο τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου ότι αεροσκάφος Airbus A321 με 221 επιβαίνοντες (214 επιβάτες και 7 άτομα πλήρωμα)  που εκτελούσε το δρομολόγιο Λειψία - Κέρκυρα, κατά την προσέγγιση στο νησί δήλωσε «ανησυχητική κατάσταση» λόγω ένδειξης προβλήματος στο σύστημα του ριναίου τροχού.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν  4 πυροσβεστικά οχηματα (τρια του 2ου ΠΣ  και ενα του 1ου που προσέτρεξε για συνδρομη) και ενα βοηθητικό όχημα διοίκησης με συνολικα 14 άνδρες.

Τελικά λίγη ώρα αργότερα, το αεροσκάφος προσέγγισε το αεροδρόμιο της Κέρκυρας και προσγειώθηκε κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.