Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νότιας Κέρκυρας για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης

Λαϊκή Συσπείρωση
29 Αυγούστου 2023 / 10:56

«Πρόγραμμα τους οι εργολάβοι και τα ρουσφέτια, πρόγραμμά μας οι ανάγκες του λαού»

ΚΕΡΚΥΡΑ (Λα.Συ.) H–σε λίγο καιρό οριστικά – απερχόμενη Δημοτική Αρχή συνεχίζει να αντιμετωπίζει το χρόνιο και φλέγον ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών με μόνο κριτήριο την εξυπηρέτηση των ιδιωτών εργολάβων και των ημέτερων πολιτικών φίλων. Με προχειρότητα,  χωρίς κανένα προγραμματικό διάλογο με τις δημοτικές παρατάξεις και τον Λαό, χωρίς επιστημονική μελέτη,  με σπασμωδικές κινήσεις και αδιαφάνεια.

Όλο το τελευταίο διάστημα έχει επιβαρύνει υπέρμετρα τους δημότες με το δυσβάσταχτο και σκανδαλώδες οικονομικό κόστος των 120€/τόνο για τη μεταφορά των απορριμμάτων στη διαδρομή Νότια Κέρκυρα - Τεμπλόνι – Νότια Κέρκυρα – Πάλαιρο, με συνεχείς αυξήσεις και υπερβάσεις του προϋπολογισμού και των αρχικών ποσοτήτων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας στις 28 Ιουνίου 2023 αποφασίστηκε μια ακόμα τροποποίηση της σχετικής σύμβασης με την Εταιρεία ΚΡΟΝΟΣ ΕΚΟ Α.Ε. από τα 1,2 εκ.€ στα 1,585 εκ.€.

Όλα αυτά τα χρήματα που ανήκουν στους Δημότες και καταβάλλονται μέσα από τα δημοτικά τέλη πέφτουν συνεχώς στο βαρέλι χωρίς πάτο της Δημοτικής αρχής, αφού για μια ακόμη χρονιά η Νότια Κέρκυρα πνίγηκε στα σκουπίδια και τις ανεξέλεγκτες χωματερές στο Άρμενο (Κάβος), στο Κάτω Πηγάδι (Ριγγλάδες), δίπλα στο Γυμνάσιο Λευκίμμης, στο Ζυγονό (Άη Μαθιάς), στο Ποτάμι Λευκίμμης, στα Μπαστάτικα, στον Άη Γιώργη, στη Μπούκαρη, στην Παυλιάνα, στα Κρητικά και αλλού.

Ενάμιση εκατομμύριο ευρώ κοστίζει η διαχείριση της Δημοτικής Αρχής Νότιας Κέρκυρας, για να πνιγόμαστε στα σκουπίδια, στα τρωκτικά και τις δεκάδες μικρές χωματερές.

Και σαν να μην έφτανε αυτό.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με απόφασή της στις 25 Αυγούστου 2023 χορηγεί στην ίδια εταιρεία που εκτελεί τη μεταφορά ΚΡΟΝΟΣ ΕΚΟ Α.Ε. άδεια χωροθέτησης Σταθμού Μεταφόρτωσης σε περιοχή κοντά στον Περιφερειακό της Λευκίμμης, προφανώς για να μειωθεί το εργολαβικό κόστος από και προς το Τεμπλόνι και να γίνεται επί τόπου δεματοποίηση.

Ο εν λόγω χώρος με γεωγραφικές συντεταγμένες βάσει ΕΓΣΑ 87 Χ:159870 Υ:4370180 βρίσκεται σε απόσταση 50μ από τον Περιφερειακό Λευκίμμης πίσω από το Νεκροταφείο της Αγίας Κυριακής.

Είναι το λιγότερο προκλητικό και επαίσχυντο, και απόδειξη ενοχής, ότι εν κρυπτώ η Δημοτική Αρχή χορήγησε μέσω της Διεύθυνσης Πολεοδομίας & Χωροταξίας του Δήμου Νότιας Κέρκυρας βεβαίωση καταλληλότητας της χρήσης γης με το 6561/21.07.2023 έγγραφο της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νότιας Κέρκυρας που σε λίγο καιρό θα κληθεί να αναλάβει την ευθύνη αυτού του απερίγραπτου αλαλούμ που έχει προκαλέσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αποδεχθεί  τετελεσμένα λίγο πριν την ετυμηγορία του Λαού, ότι θα παλέψει με το Λαό στο πλευρό της για την υλοποίηση των προγραμματικών της στόχων, σύμφωνα με τις αρχές της Διακήρυξης της, για την προώθηση εκτεταμένου προγράμματος, ανακύκλωσης - κομποστοποίησης και επαναχρησιμοποίησης υλικών και την διεκδίκηση  των  απαραίτητων  υποδομών  για ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, με αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα και χρηματοδότηση, με τεκμηριωμένη μελέτη. 

Για ένα σύγχρονο ανοιχτό, δημοκρατικό, νοικυρεμένο Δήμο που θα εργάζεται και θα αγωνίζεται για την προκοπή του λαού, με δημόσιο και επιστημονικό τρόπο.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ