Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στο πλευρό των αγροτών που βρίσκονται επί ποδός

Κινητοποιήσεις
26 Ιανουαρίου 2017 / 11:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, με ανακοίνωσή του, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους

που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αυτές τις ημέρες σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι μικρομεσαίοι, κυρίως, αγροκτηνοτρόφοι δίνουν ένα δίκαιο αγώνα για την επιβίωσή τους ενάντια στα μνημονιακά μέτρα και τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., ενάντια στους βαρείς φόρους και τα υψηλότατα ασφάλιστρα στον Ο.Γ.Α., ενάντια στη μεγάλη ακρίβεια στα αγροτοκτηνοτροφικά μέσα και εφόδια, αρνητικοί παράγοντες που πετσοκόβουν το, ούτως ή άλλως, λιγοστό εισόδημά που εξασφαλίζουν με πολύ κόπο και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Αντίθετα, αυτή η πολιτική, όχι μόνο δεν αγγίζει, αλλά ωφελεί τους εκμεταλλευτές του αυτού του μόχθου. Τους εμποροβιομηχάνους και τα μονοπώλια που αγοράζουν κοψοχρονιά τα αγροτικά προϊόντα και τα πουλούν πανάκριβα, κερδοσκοπώντας σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών.
Πρόκειται, στην ουσία, για την ίδια πολιτική που στέλνει εκατομμύρια εργάτες στην ανεργία, που εμπορευματοποιεί Υγεία, Παιδεία, που τσακίζει τα δικαιώματα των νέων για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων, που αφανίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, την ίδια ώρα που το κεφάλαιο απολαμβάνει δεκάδες φοροαπαλλαγές.
Γίνεται προφανές πως αποτελεί κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε ενωτικά, μακρυά από κομματικές περιχαράξεις, να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που εξελίσσεται σε όλες τις πλευρές της ζωή μας και σε όλους τους εργασιακούς κλάδους».