Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επί τάπητος το θέμα των φωτογραφιών ταυτοτήτων στη συνάντηση Φωτογράφων με τον Γ.Γ. του Υπουργείου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων
31 Αυγούστου 2023 / 09:46
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και παραμένουμε σε εγρήγορση» επισημαίνει η ΠΟΦ

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με τον Γ.Γ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μάνο Λογοθέτη είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων χθες, μετά την επιτυχημένη πανελλαδική αποχή των φωτογράφων και τη μεγάλη συμμετοχή την κινητοποίηση. 

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Αρχηγού Αντιστρατήγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, ενώ από την πλευρά των φωτογράφων παρευρέθηκαν ο Γ.Γ της ΠΟΦ Σπύρος Διαμαντόπουλος και το μέλος του ΔΣ Σταμάτης Καταπόδης, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της ΕΚΦΑ Βασίλης Στάμος, η Ταμίας Βικτωρία Νακοπούλου και ο φωτογράφος Στέλιος Τόμπρος από τη Σπάρτη.

Όπως αναφέρει και η Ομοσπονδία, το κλίμα της συνάντησης ήταν θετικό. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρήκαν τα προβλήματα που προέκυψαν από την τροποποίηση της ΚΥΑ του 2018. Η φωτογραφία της αστυνομικής ταυτότητας αποτελεί ένα σοβαρό ποσοστό της δραστηριότητας και του τζίρου των συνοικιακών φωτογραφείων και χωρίς αυτήν δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν. 

Από την πλευρά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων εκτέθηκαν οι απόψεις του κλάδου και συνομολογήθηκε ότι το MyPhoto θα αποτελέσει ένα εργαλείο που θα διευκολύνει τη διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων. 

Πρόκειται για την ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr το οποίο μέχρι σήμερα έχει λειτουργήσει μόνον για τις φωτογραφίες των διπλωμάτων οδήγησης.

Προγραμματίστηκε επίσης μια τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή καθώς και πιθανή συνάντηση με τον Υπουργό στις 6 Σεπτεμβρίου. 

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και παραμένουμε σε εγρήγορση» επισημαίνει η ΠΟΦ.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.