Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία Γονέων Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Σχολικές μεταφορές
14 Σεπτεμβρίου 2023 / 11:24

Κάποιοι μαθητές δεν έφθασαν στο σχολείο γιατί το Υπεραστικό ΚΤΕΛ δεν τους εξυπηρέτησε

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ). Πριν ακριβώς ένα χρόνο, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας είχε εκδώσει δελτίο τύπου που ξεκινούσε ως εξής:

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και πριν ακόμα ξεκινήσουν τα σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει τα προβλήματα, μιας που όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες η μεταφορά των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας ΔΕΝ είναι διασφαλισμένη. Κατά ενημέρωση που είχαμε από την αρμόδια  Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης κ.  Μελίτα Ανδριώτη για αυτή τη χρονιά είναι σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για το μεταφορικό έργο η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Σεπτέμβρη, αν όλα κυλήσουν ομαλά (δηλαδή δεν πραγματοποιηθούν ενστάσεις στη διαγωνιστική διαδικασία, δεν κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός, κ.λ.π.)!

Το μόνο που χρειάζεται να διορθωθεί το 2023, είναι ότι η συνάντηση που πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου του Μ.Σ.Κ δεν ήταν με την κ. Ανδριώτη, αλλά με τον κ. Ζορμπά, ο οποίος είχε αναλάβει τα αντίστοιχα καθήκοντα πρόσφατα, αλλά θα έκανε ό,τι μπορούσε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία άμεσα.

Τα σχολεία άνοιξαν και φέτος και η διαδικασία ολοκληρώνεται για άλλη μια χρονιά…. Αναμένουμε την Παρασκευή 15/09/2023…

Σήμερα, όπως και χτες όμως, στο Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας δεν μπόρεσαν να φτάσουν μερικοί μαθητές, διότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ με το οποίο αποπειράθηκαν να φτάσουν στο σχολείο, σύμφωνα με πληροφορίες που μας μετέφεραν γονείς και μαθητές, είτε δεν δέχτηκε να τους μεταφέρει ή δεν πέρασε καν από τη στάση που ήταν ο μαθητής! Προφανώς αρκετοί γονείς πλήρωσαν τη μεταφορά των μαθητών από την τσέπη τους, ή αναγκάστηκαν να αφήσουν τη δουλειά τους για να μπορέσουν τα παιδιά τους να φτάσουν σχολείο.

Επειδή για την κοινωνία που εμείς φανταζόμαστε και διεκδικούμε, οι μαθητές και τα παιδιά μπαίνουν πάνω από τα κέρδη και τους τουρίστες

Επειδή πολλοί γονείς εργάζονται (κι όμως ζούμε και τέτοιοι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα!) και δεν έχουν τη δυνατότητα να αφήνουν τη δουλειά τους για να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Επειδή οι γονείς είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους (κι όμως ζούμε και τέτοιοι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα!) και προφανώς δε μπορούν να πληρώνουν σε καθημερινή βάση 6€ ή 8€ για να πηγαίνει το παιδί τους σχολείο

Επειδή είναι αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών το δικαίωμα και η πρόσβαση στη μόρφωση

Επειδή η παιδεία οφείλει να είναι ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μ.Σ.Κ. δηλώνει ότι θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο την άμεση επίλυση του ζητήματος της μεταφοράς των μαθητών με τρόπο που να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών/τριων και των οικογενειών τους.

Διεκδικούμε Δημόσιες, Δωρεάν και Ασφαλείς μεταφορές για όλα τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο!

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ