Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ορφανά» λιμάνια και θαλάσσιες συγκοινωνίες στη συζήτηση ανάμεσα σε Δήμαρχο και Υφ. Ναυτιλίας

Ιστορικό Δημαρχείο
30 Ιανουαρίου 2017 / 11:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, συναντήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου,

στο Ιστορικό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.
Οι Κ. Νικολούζος και Ν. Σαντορινιός συζήτησαν για τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου  που απασχολούν το Δήμο. Ο Δήμαρχος του έθεσε το ζήτημα σύνδεσης της Κέρκυρας  με την απέναντι ηπειρωτική ακτή, τα προβλήματα συγκοινωνιακής σύνδεσης και επιμέρους ζητήματα των Διαποντίων, το μέλλον των «ορφανών» λιμανιών, την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της πόλης, τη σύνδεση με την Ιταλία καθώς και τα ζητήματα των τουριστικών  καταφυγίων των Μπενιτσών και της Αλύπας. Ειδικά όσον αφορά στο θέμα των «ορφανών» λιμανιών, συμφωνήθηκε να κατατεθεί από το Δήμο σχετική πρόταση ώστε στη συνέχεια να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισής τους.



«Συζητήσαμε όλα τα ειδικά προβλήματα των νησιωτικών δήμων» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος. «Με τον υφυπουργό μιλάμε κοινή γλώσσα και δεσμευτήκαμε για την επεξεργασία εκκρεμών θεμάτων ώστε να δοθεί η καλύτερη λύση».
«Επισκέφθηκα την Κέρκυρα μέσα στο χειμώνα» δήλωσε ο υφυπουργός «γιατί όταν υπάρχει η τουριστική λάμψη σε ένα νησί, θαμπώνει η ματιά. Αυτό το τριήμερο είδα πώς λειτουργεί η Κέρκυρα και η τοπική κοινωνία της και διαπίστωσα ότι το συγκοινωνιακό αποτελεί κυρίαρχο πρόβλημα. Με τον Δήμαρχο είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση, που αποτελεί την αρχή μιας καλής και στενής συνεργασίας, υποχρεωτικής άλλωστε από τους θεσμικούς ρόλους μας, ώστε να βρούμε λύσεις στα ζητήματα που συζητήσαμε».



Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι βουλευτές Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης, οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών Γιώργος Παντελιός, Μέσης Γιώργος Καρύδης και Διαποντίων  Νήσων   Νόνη Μάστορα, Ανδρέας Γουλής και Θόδωρος Λουκανάρης και ο συντονιστής της Ν/Ε του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Κρητικός.