Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από το βράδυ της Πέμπτης έψαχναν την 62χρονη που βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα στο Φαληράκι

Νεκρή
15 Σεπτεμβρίου 2023 / 15:31
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Η σορός της ταυτοποιήθηκε από τον γιο της

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ταυτοποιήθηκε η σορός της 62χρονης, η οποία ανασύρθηκε νεκρή το πρωί της Παρασκευής από τη θαλάσσια περιοχή στο Φαληράκι.

Η γυναίκα που έμενε στην Κέρκυρα με την οικογένειά της αναζητούνταν από το βράδυ της Πέμπτης.

Τελικά, η Β.Ν. αλβανικής καταγωγής, εντοπίστηκε νεκρή γύρω στις 9.30 το πρωί, από μια συμπολίτη μας, που είδε τη σορό της να έχει ξεβραστεί στα βράχια στην παραλία κάτω από τα Μουράγια κοντά στο λοφάκι.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ και το Λιμενικό που έσπευσαν στο σημείο.

Δυο διασώστες του ΕΚΑΒ και δυο λιμενικοί ανέσυραν την γυναίκα από τη θάλασσα. Μάλιστα παρά τις προσπάθειες των διασωστών να την επαναφέρουν, ωστόσο ήταν ήδη αργά.
Η 62χρονη εντοπίστηκε με πλήρη ένδυση. Φορούσε ένα κολάν και μια μπλούζα, ενώ κοντά στο σημείο που ξεβράστηκε η σορός της, βρέθηκαν οι παντόφλες της.

Στην περιοχή εκείνη την ώρα υπήρχαν λουόμενοι, Κερκυραίοι κυρίως, που καθημερινά επιλέγουν το σημείο για το μπάνιο τους. Ωστόσο την γυναίκα δεν την είχαν ξαναδεί στην παραλία.

Την αναγνώρισε ο γιός της

Η 62χρονη Β.Ν. αναγνωρίστηκε τελικά από τον γιό της, στο σημείο του συμβάντος. Η είδηση ότι μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο Φαληράκι, τον κινητοποίησε, καθώς είχε χάσει τα ίχνη της από το προηγούμενο βράδυ.
Η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της, θα ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο ιατροδικαστής Γιάννης Αϊβατίδης, από την πρώτη εικόνα που έχει, δεν προκύπτουν σοβαρές κακώσεις που να παραπέμπουν σε ανθρωποκτονία και πιθανολογείται ότι πρόκειται για πνιγμό. Ωστόσο όλα αυτά θα αποσαφανιστούν με την ιατροδικαστική εξέταση που θα διενεργηθεί σε λίγα 24ωρα.

Προανάκριση

Στο πλαίσιο πάντως της έρευνας, εξετάστηκε η δυνατότητα αξιοποίησης οπτικοακουστικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στο Φαληράκι. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη τελικά εφικτό καθώς οι κάμερες δεν προσεγγίζουν το σημείο του συμβάντος. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.