Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη θέση του ειδικού συμβούλου του Υπουργού Παιδείας τοποθετήθηκε ο Νίκος Καραπιδάκης

ΚΑΡΑΠΙΔΑΚΗΣ
16 Σεπτεμβρίου 2023 / 18:08
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Νίκος Καραπιδάκης είναι καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου (Τμήμα Ιστορίας) και τακτικό μέλος της Ιονική Ακαδημίας 1808

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Καθηγητής Νίκος Ε. Καραπιδάκης, τοποθετήθηκε στη θέση του άμισθου ειδικού συμβούλου του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ο Νίκος Καραπιδάκης είναι καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου (Τμήμα Ιστορίας) και τακτικό μέλος της Ιονική Ακαδημίας 1808.

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χαιρέτησε την τοποθέτηση του καθηγητή και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Πολλά συγχαρητήρια στον συνάδελφο και φίλο, Καθηγητή Νίκο Καραπιδάκη για την ανάληψη της θέσης του ειδικού συμβούλου του Υπουργού Παιδείας.

Αυτή η πολύ θετική εξέλιξη δεν αποτελεί φυσικά έκπληξη.

Ο Νίκος είναι ικανότατος, αντικειμενικός και ουσιαστικός στην σκέψη και στις παρεμβάσεις του.

Πολλά συγχαρητήρια και πάλι, αγαπητέ Νίκο! Η συνεισφορά δεν έχει όρια χρονικά!»

Σύντομο βιογραφικό του Νίκου Καραπιδάκη:

Γεννήθηκε το 1955 στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος κλασικής φιλολογίας (Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου 1977) και αρχειονόμος - παλαιογράφος, απόφοιτος της École Nationale des Chartes (Παρίσι), όπου υποστήριξε την προβλεπόμενη διατριβή το Φεβρουάριο του 1982, με θέμα Administration et milieux administratifs en Crète venitienne (XVIème s.). Την περίοδο 1978-1982 παρακολούθησε επίσης τα σεμινάρια των καθηγητών J. Irigoin, Σπ. Ασδραχά και B. Neveu στο Δ' Τμήμα της Ecole Pratique des Hautes Etudes. Το 1988 υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, με θέμα Civis fidelis: l'avènement et l'affirmation de la citoyenneté corfiote (XVIème-XVIIème s.) υπό την εποπτεία του καθ. Σπ. Ασδραχά.

Εργάσθηκε από το 1982 στο Ιστορικό Αρχείο Κέρκυρας (σήμερα Αρχεία Νομού Κερκύρας), ως αρχειονόμος στα Γενικά Αρχεία της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια, από το 1989 έως το 1993, ως διευθυντής των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Από το 1990 διδάσκει μεσαιωνική ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Έχει δημοσιεύσει αυτοτελείς εργασίες, καθώς και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους σχετικά με την ιστορία των θεσμών, των κοινωνικών ομάδων και την ιστοριογραφία του Μεσαίωνα και της Βενετοκρατίας.

ΦΩΤΟ@ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.