Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ
17 Σεπτεμβρίου 2023 / 10:44
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 08:00 μέχρι τις 20:00 στα 570 εκλογικά τμήματα που έχουν οριστεί ανά την επικράτεια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις κάλπες προσέρχονται οι εκλογείς που έχουν δικαίωμα ψήφου ώστε να εκλέξουν το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 8:00 και θα ολοκληρωθεί στις 20:00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι πολίτες άνω των 15 ετών που έχουν εγγραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου ή πραγματοποίησαν την εγγραφή τους την ημέρα των εκλογών, απευθείας στα εκλογικά τμήματα. Η συμμετοχή στη σημερινή διαδικασία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή σε τυχόν δεύτερο γύρο.

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια, ενώ για να ψηφίσει κάποιος δεν είναι απαραίτητο να προσέλθει στο εκλογικό τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένος.

Στην Κέρκυρα και τους Παξούς τα εκλογικά τμήματα έχουν τοποθετηθεί στα εξής σημεία:

Στην πόλη της Κέρκυρας στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφ. Ενότητας Κέρκυρας (στο ισόγειο της πρώην Νομαρχίας).

Στην Αχαράβη, στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο.

Στην Λευκίμμη, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (δίπλα στην Πλατεία των Αγ. Πάντων).

Στους Αργυράδες, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (στον επαρχιακό δρόμο Κέρκυρας-Λευκίμμης.

Στα Βραγκανιώτικα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Στους Παξούς, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για να ψηφίσουν οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00  μέχρι τις 20:00 Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν εγγραφεί στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

Στην περίπτωση που απαιτηθεί δεύτερος γύρος, αυτός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24/09.

Αρκετός κόσμος έχει προσέλθει από το πρωί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφ. Ενότητας Κέρκυρας για να ψηφίσει για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.