Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Νέα Αρχή»: «Χωρίς όρια, κανόνες και αρχές μάχη «εξουσίας» της σημερινής Δημοτικής Αρχής»

ΝΕΑ ΑΡΧΗ
17 Σεπτεμβρίου 2023 / 19:44

Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι ξεγυμνώνει με τον πλέον ηχηρό τρόπο και την διαχειριστική φιλοσοφία που διαπνέει τον ίδιο τον απερχόμενο δήμαρχο αλλά και όσους συντάσσονται σήμερα μαζί του

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝΕΑ ΑΡΧΗ). Μετά την κατακραυγή των πολιτών σχετικά με την χωματερή στην άνω Μεσογγή, η σημερινή διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να παρέμβει. Έχοντας απέναντι της τους κατοίκους πέριξ της χωματερής και την υγιή πλευρά των social media, εξαναγκάστηκε σε οπισθοχώρηση  σκεπάζοντας τις οσμές και τις εικόνες ντροπής που προκάλεσε η ανευθυνότητα της. Με την ανοχή των υπευθύνων πολιτικά προϊσταμένων αλλά και του ίδιου του Δημάρχου, αφέθηκε η περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα ανοχύρωτη απέναντι σε συνθήκες επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία. Εντός κατοικημένης ζώνης και δημοτικής περιουσίας, κάποιοι «φύτεψαν» μια πλάστιγγα, δημιούργησαν μια ασπίδα από δημοτικά οχήματα και τεχνηέντως έκρυβαν τόνους από απορρίμματα. Σαφώς και το συγκεκριμένο περιστατικό, αντικατοπτρίζει την αντίληψη που έχει η σημερινή Δημοτική αρχή για τη διαχείριση του Δήμου. Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι ξεγυμνώνει με τον πλέον ηχηρό τρόπο και την διαχειριστική φιλοσοφία που διαπνέει τον ίδιο τον απερχόμενο δήμαρχο αλλά και όσους συντάσσονται σήμερα μαζί του.

Πέραν της απάντησης που αναμένουμε μέρες τώρα από την δημοτική αρχή του κ. Λέσση, θα θέλαμε και μια τοποθέτηση από του υποψήφιους τοπικούς αλλά και δημοτικούς του συμβούλους, που με καμάρι και μπρίο στέκονταν δίπλα του αλα μπρατσάντε για το φωτογραφικό ενσταντανέ. Είναι ξεκάθαρο σε κάθε πολίτη της Νότιας Κέρκυρας, τέσσερα χρόνια μετά, η χωρίς όρια, κανόνες και αρχές μάχη “εξουσίας” της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ένα αυτοδιοικητικό καθεστώς που θεωρεί την εξουσία αυτοσκοπό, με διάφορα κάθε φορά προσχήματα και ποικίλες μεταμφιέσεις. Ένα καθεστώς που χτίστηκε μεθοδικά, στη σκιά της αφέλειας κάποιων και του καιροσκοπισμού κάποιων άλλων, αλλά στις πλάτες όλων ημών.

Μια διαφορετική, από την δικιά μας, αντίληψη που θέλει την εξουσία, εργαλείο προς ικανοποίηση επιδιώξεων που ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και του τόπου μας. Με αυτές τις αντιλήψεις η παράταξη μας έχει αποφασίσει να συγκρουστεί, παρά το όποιο κόστος. Στεκόμαστε απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές οι οποίες, συντελούν καθοριστικά στην αδρανοποίηση μεγάλης μερίδας πολιτών. Πρακτικές που καθιστούν τον πολίτη φοβικό, αδύναμο και διστακτικό να συμμετέχει, αφού αισθάνεται ότι είναι μάταιη κάθε προσπάθεια.

Η εκάστοτε εξουσία δεν μπορεί να θεωρεί ότι ο δήμος είναι λάφυρο για τον νικητή, πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη ανάμεσα στη διοίκηση και τους δημότες. Να δουλέψουμε για την αποκατάσταση αισθήματος ισονομίας και δικαιοσύνης. Ο λαός του Νότου ζητάει αλλαγή πολιτικής και νέα πρόσωπα. Η παράταξη μας «Νέα Αρχή για την Νότια Κέρκυρα» τους δίνει αυτή την εναλλακτική - την μοναδική εναλλακτική απέναντι στον καθεστωτισμό, στη συντήρηση και στα παιχνίδια με τους θεσμούς. Οι εκλογές στις 8 Οκτωβρίου, θα βρουν το ψηφοδέλτιο της "ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ" στο χέρι κάθε δημότη.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ