Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τίμησαν τη μνήμη του Κώστα Γεωργάκη

Κώστας Γεωργάκης
19 Σεπτεμβρίου 2023 / 15:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μνημόσυνο για την συμπλήρωση 53χρονων από τη θυσία του Κερκυραίου φοιτητή Κώστα Γεωργάκη

πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Α’ νεκροταφείο. Στο μνημόσυνο παρευρέθηκε η αδελφή του Κατερίνα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δ. Μπιάγκης, ο Κώστας Παπούτσης συγγραφέας του βιβλίου  «Το μεγάλο ναι. Υπόθεση Κώστα Γεωργάκη», φίλοι και συμμαθητές του Κώστα Γεωργάκη.

Ο Κερκυραίος φοιτητής  είχε αυτοπυρποληθεί στην πλατεία Ματεότι στη  Γένοβα της Ιταλίας στις 19 Σεπτεμβρίου του 1970, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δικτατορία των συνταγματαρχών στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η αδελφή του επεσήμανε ότι παρά το πέρασμα του χρόνου δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει την θυσία του αδελφού της ενώ ο Δ.Μπιάγκης τόνισε ότι σε συνεργασία με τους συναδέλφους του βουλευτές Κέρκυρας,  θα στείλουν επιστολή στον υπουργό παιδείας για να συμπεριληφθεί ο Κώστας Γεωργάκης στα σχολικά βιβλία, σαν σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά.

Επίσης ο συγγραφέας Κώστας Παπούτσης επεσήμανε ότι προετοιμάζει ένα ακόμα βιβλίο για τον Κώστα Γεωργάκη αλλά και ένα ντοκιμαντέρ για τον ανδριάντα που έχει τοποθετηθεί  σε κεντρική πλατεία της Κέρκυρας και είχε φιλοτεχνήσει ο Δημήτρης Κορρές, ώστε να αποτελέσει κομμάτι της εκπαίδευσης.

Πηγή: ertnews.gr