Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΑΝΑΣΑ και ο υπ. Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος στον ΕΟΤ και στις υπηρεσίες της Π.Ε. Κέρκυρας

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
20 Σεπτεμβρίου 2023 / 11:42

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιοδείες και επισκέψεις του υπ. Περιφερειάρχη και των υποψηφίων του συνδυασμού

ΚΕΡΚΥΡΑ (Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ- ΑΝΑΣΑ). Συνεχίζονται οι καθημερινές περιοδείες και επισκέψεις του υπ. Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου και των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού της ΑΝ.Α.Σ.Α.

Την Τρίτη 19/9, επισκέφθηκαν τα γραφεία της Διεύθυνσης ΕΟΤ Κέρκυρας και είχαν συνάντηση με τον Διευθυντή  Κώστα Τσουμάνη, ο οποίος είναι και ιστορικός ερευνητής του Κερκυραϊκού και Ελληνικού τουρισμού.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τους διαχρονικούς προγραμματισμούς και τις πολιτικές του Υπουργείου.

Επισημάνθηκε η ανάγκη για σχεδιασμό και ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού, ενσωματωμένου και όχι απομονωμένου από την κοινωνία.

Έγινε αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας brand name για την Περιφέρεια των Ιονίων. Για την μορφή του Airbnb, που πρέπει να αντιμετωπίζεται με σχέδιο και όχι μόνο εισπρακτικά. Για την ανάγκη συνένωσης της τουριστικής Περιφέρειας, καθότι σήμερα η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος ανήκουν διοικητικά στην Πάτρα.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΑΝ.Α.Σ.Α. και ο επικεφαλής υπ. Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος περιόδευσαν στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας.

Το πρόβλημα που κυριάρχησε στις συζητήσεις τόσο με τους υπαλλήλους όσο και με τα στελέχη των Τμημάτων, είναι η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε προσωπικό που, σε συνάρτηση με την δαιδαλώδη γραφειοκρατική διαδικασία και τις συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία, δημιουργούν μεγάλο και μόνιμο πρόβλημα δυσλειτουργίας σε όλο το μηχανισμό.

Από πλευράς ΑΝ.Α.Σ.Α. σημειώθηκαν οι τακτικές που είχαν εφαρμοστεί κατά την προηγούμενη διαχείριση  της Περιφέρειας (2014-19), κατά την οποία είχαν αντιμετωπιστεί με θετικό τρόπο πολλά από τα λειτουργικά ζητήματα.

Ειδική αναφορά έγινε για το φλέγον θέμα των σχολικών μεταφορών, καθώς και στον διαχειριστικό τρόπο που μπορεί αυτό να λυθεί χωρίς να παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο να ξεκινά η νέα σχολική χρονιά με εκκρεμές το θέμα μεταφοράς των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

ΦΩΤΟ@Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ/ΑΝΑΣΑ