Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων: «Ακόμα αναμένουμε τις ενέργειες της Περιφέρειας»

Σχολικές μεταφορές
26 Σεπτεμβρίου 2023 / 10:39

«Συμπαραστεκόμαστε στους γονείς των μαθητών και αναγνωρίζουμε ότι προκειμένου να μη χάσουν το μάθημά τους θα πρέπει να βρίσκουν οι ίδιοι τον τρόπο μεταφοράς τους»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, ξεκαθαρίζει το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, αναφέροντας αναλυτικά την τελευταία ενημέρωση που έχουν από την Αντιπεριφέρεια Κέρκυρας:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπως αναφέρεται στο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το υπ’ αριθμ. 56/21-9-2023 Πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής Ιονίων Νήσων με Αριθμ. Απόφασης:899-56/21-09-2023 ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Κέρκυρας για το σχολικό έτος 2023-2024.

Σύμφωνα με το παραπάνω ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ αναμένουμε:

1.Την έγκριση και τη συνέχιση της διαδικασίας για την υποβολή δικαιολογητικών κατακύρωσης από τους προσωρινούς αναδόχους που πληρούν πλήρως τις προδιαγραφές και αφορά σε 8 δρομολόγια

2.Την κήρυξη ως άγονων 31 δρομολογίων όπου δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τους αναδόχους και αναμένεται έκδοση επαναληπτικής πρόσκλησης

3.Την παραπομπή στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας 6 δρομολογίων για τα οποία οι ανάδοχοι θα πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωματικά έγγραφα

4. Την παραπομπή στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας 6 δρομολογίων για λοιπούς παράγοντες

5.Την έγκριση των υπό διερεύνηση 115 δρομολογίων για τα οποία η Επιτροπή θα καταλήξει σε επόμενο πρακτικό στο αμέσως επόμενο διάστημα. Να υπενθυμίσουμε ότι εκκρεμεί και η πληρωμή των αναδόχων για το διάστημα 9-1-2023 έως και 15-6-2023.

Συμπαραστεκόμαστε στους γονείς των μαθητών και αναγνωρίζουμε ότι προκειμένου να μη χάσουν το μάθημά τους θα πρέπει να βρίσκουν οι ίδιοι τον τρόπο μεταφοράς τους, χωρίς αυτό να είναι πάντα εφικτό, άσχετα με το αν έχουν μεταφορικό μέσο ή εργάζονται εκείνες τις ώρες. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων λοιπόν!