Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με τους Μονίμους Κατοίκους Παλιάς Πόλης

Λαϊκή Συσπείρωση
26 Σεπτεμβρίου 2023 / 15:14

Στο επίκεντρο τα προβλήματα της στάθμευσης, του κυκλοφοριακού, της ηχορύπανσης, του φορέα διαχείρισης, του κανονισμού αστικής λειτουργίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Γιάννης Μπορμπότης, υποψήφιος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πραγματοποίησαν συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης.  

Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν, από τη μεριά του Συλλόγου, όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της παλιάς πόλης, όπως η στάθμευση, το κυκλοφοριακό, η ηχορύπανση, η σύνθεση του φορέα διαχείρισης, ο κανονισμός αστική λειτουργίας κλπ.

Από τη μεριά της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τονίστηκε ότι τα προβλήματα αυτά προκύπτουν από το μοντέλο της ανάπτυξης που υπηρετεί και το κεντρικό κράτος αλλά και η περιφερειακή και δημοτική αρχή. Ολόκληρη η Κέρκυρα αλλά και η παλιά πόλη της Κέρκυρας αντιμετωπίζονται ως τουριστικό προϊόν προς πώληση με κάθε κόστος για την ζωή των κατοίκων, των εργαζομένων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών. Η αναρχία που επικρατεί στην ανάπτυξη όποιας δραστηριότητας είναι αποτέλεσμα αυτού του χαρακτήρα και βολεύει τις εκάστοτε αρχές.

Επίσης, οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεσμεύτηκαν ότι θα βρεθούν στο πλευρό των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων, όπως έκαναν και το προηγούμενο διάστημα. Μέσα αλλά και έξω από το περιφερειακό και το δημοτικό συμβούλιο, γνωριστήκαμε, δράσαμε, προτείναμε και διεκδικήσαμε λύσεις μαζί με τους κατοίκους και αυτό θα κάνουμε και την επόμενη μέρα των εκλογών από όποια θέση και αν βρεθούμε.