Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αιχμηρά σχόλια για το «άκυρο» της Ρόδης Κράτσα στο τηλεοπτικό debate

debate
02 Οκτωβρίου 2023 / 15:30

Η Περιφερειάρχης επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρέωσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανειλημμένες υποχρεώσεις επικαλέστηκε η Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφια Ρόδη Κράτσα, ματαιώνοντας τη διεξαγωγή τηλεοπτικού debate είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 3 Οκτωβρίου από τα κανάλια Corfu Channel και Ionian TV. 

Τα τηλεοπτικά κανάλια ανακοίνωσαν «Παρα τις προσπάθειές μας, προκειμένου να αποτελέσουν και τα νησιά μας, πυλώνα δημοκρατικού διαλόγου, το debate που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη στην Κέρκυρα ακυρώνεται.
Η αιτία αφορά στην τελευταία στιγμή ακύρωση συμμετοχής από την κ. Κρατσα, η οποία επικαλείται απουσία από την Κέρκυρα.
Καταρχήν είχε προηγηθεί με όλους τους συνδυασμούς επιπρόσθετα προφορική επικοινωνία για την συμφωνία του χώρου και του χρόνου και αφού επικυρώθηκε με όλους, κατόπιν απεστάλη την περασμένη Πέμπτη η επίσημη πρόσκληση.
Για την προσπάθεια αυτή υπήρξε σοβαρός προγραμματισμός για την εξασφάλιση χώρου για μετακινήσεις και μισθώσεις εξοπλισμού, για τεχνικό προσωπικό, μετακινήσεις δημοσιογράφων από νησιά και για όλα όσα θα έδειχναν στο πανελλήνιο τον δημοκρατικό επτανησιακό πολιτισμό.
Εκ μερους των ενημερωτικών οργανισμών που οργάνωσαν την προσπάθεια ευχόμαστε καλά αποτελέσματα." 

Η ακύρωση της διοργάνωσης προκάλεσε αιχμηρές αντιδράσεις από τους ανθυποψηφίους της.  

Θεόδωρος Γαλιατσάτος - ΑΝΑΣΑ

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη τηλεμαχία (debate) μεταξύ των υποψηφίων για την θέση του Περιφερειάρχη. Μαντέψτε ποιος/ποια αρνήθηκε: μα φυσικά η περιφερειάρχης!»

Λαϊκή Συσπείρωση - Αλεξάνδρα Μπαλού

Οι φετινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές διεξάγονται σε μία περίοδο που η σκιά του επιλεκτικά ανίκανου κρατικού μηχανισμού βαραίνει τις εξελίξεις και δικαιολογημένα έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας. 

Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ο λαός μας προστέθηκαν, σαν επαναλαμβανόμενο και αναμενόμενο φαινόμενο, οι φωτιές, οι πλημμύρες, οι κάθε είδους καταστροφές που αφήνουν τον λαό απροστάτευτο και αβοήθητο και με ένα αίσθημα ανασφάλειας που όλο και μεγαλώνει.

Όλα αυτά αλλά και κάθε πλευρά της ζωής του λαού άπτονται και των αρμοδιοτήτων των δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Γι’ αυτό και είναι κρίσιμο οι απόψεις όλων των υποψηφίων να γίνουν γνωστές πριν τις εκλογές. Είναι κρίσιμο να ακουστούν οι θέσεις των παρατάξεων για τα ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή όλων μας.

Υποψήφιοι από συνδυασμούς που είναι ταγμένοι στην κυρίαρχη πολιτική αποφεύγουν συστηματικά την πολιτική αντιπαράθεση, κρύβονται πίσω από τη βολική απόκρυψη των θέσεων τους και την άνεση των παράλληλων μονολόγων τους.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση και συνειδητή επιλογή των κυβερνητικών και άλλων επιτελείων, με στόχο οι εκλογές να πραγματοποιηθούν "στα βουβά". Να μην ακουστούν οι πραγματικές τους θέσεις, που συνιστούν ένα ακόμα βάρος στις πλάτες του λαού. Επιλογή που ταυτόχρονα εξυπηρετεί τους υποψηφίους, ώστε να μην αποκαλυφθούν οι συγκλίσεις και οι ίδιες πολίτικές κατευθύνσεις τους.

Επιχειρούν με κάθε τρόπο να ευτελίσουν το κριτήριο ψήφου στο επίπεδο της προσωπικής γνωριμίας, της συγγένειας, της φιλίας, της δημοφιλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της καθημερινής πασαρέλας στο διαδίκτυο. Ακόμη περισσότερο πολλοί θυμίζουν στους ψηφοφόρους την «υποχρέωση» που τους έχουν και που πρέπει να ξεπληρώσουν με την ψήφο τους. Η ψήφος μας είναι πολύ σημαντική, ορίζει τις ζωές μας για τα επόμενα 5 χρόνια. Για να αποφασίσει κάποιος θα πρέπει να γνωρίζει τι λέει ο κάθε υποψήφιος.  

Στο παραπάνω πλαίσιο η διεξαγωγή debate θα βοηθούσε να ακουστούν οι θέσεις των παρατάξεων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και το debate που αρχικά προγραμματίστηκε στους τηλεοπτικούς σταθμούς Ionian Chanell και Corfu Chanell και συμφωνήθηκε με τους υποψήφιους περιφερειάρχες για την Τρίτη 3/10, τελικά ακυρώθηκε λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων» της κ. Κράτσα.

H «Λαϊκή Συσπείρωση» τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής του και ας αναλάβει η κάθε παράταξη την ευθύνη για τη συμμετοχή της ή για την αποφυγή του πολιτικού διαλόγου.

Μαρία Δρυ - Μένουμε Ιόνιο

Ο συνδυασμός Μένουμε ΙΟΝΙΟ και η επικεφαλής Μαρία Δρυ περιμέναμε με χαρά τη διαδικασία του δημοκρατικού διαλόγου μπροστά στο τηλεοπτικό κοινό.

Ωστόσο το debate ακυρώθηκε από την κ. Κράτσα η οποία δήλωσε απουσία από την Κέρκυρα.

Λυπούμαστε πάρα πολύ που η συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων Περιφερειαρχών δεν αποτελεί προτεραιότητα για την σημερινή Περιφερειάρχη ενώ διεκδικεί και πάλι τη θέση της.

Αλλά παρότι λυπούμαστε, δεν αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνει αυτό.