Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Με τόλμη για τα αυτονόητα» η κεντρική ομιλία του Στ. Πουλημένου στο Δημοτικό Θέατρο (video)

Στέφανος Πουλημένος
02 Οκτωβρίου 2023 / 20:46
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σφοδρή κριτική του υποψηφίου δημάρχου στην απερχόμενη δημοτική αρχή Υδραίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ένα γεμάτο Δημοτικό Θέατρο έκανε απόψε την κεντρική προεκλογική του ομιλία  ο Στέφανος Πουλημένος, υποψήφιος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με τον συνδυασμό «Εξαρχής». 

Ασκώντας σφοδρή κριτική στα πεπραγμένα της θητείας Υδραίου, κινήθηκε πάνω στους επτά βασικούς άξονες των προγραμματικών του δεσμεύσεων, με έμφαση σε μια σειρά σοβαρών ζητημάτων, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, το κυκλοφοριακό, η σχολική στέγη, οι υποδομές πολιτισμού και αθλητισμού. 

Στις προγραμματικές του δεσμεύσεις συμπεριέλαβε τη στελέχωση του δημοτικού μηχανισμού, την επανίδρυση της δημοτικής αστυνομίας, την εξυγίανση της ΔΕΥΑΚ, τις ξεχασμένες πολεοδομικές ενότητες για την επέκταση της πόλης, τον βιώσιμο τουρισμό και προορισμό, την ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου του Δήμου, τη δημόσια λογοδοσία, τη μεταχείριση των αδέσποτων και των ζώων συντροφιάς.

«Μας κατηγορούν ότι ανήκουμε στο χθες. Απαντάμε ότι είμαστε άνθρωποι του δημιουργικού χθες και όχι του σήμερα της στασιμότητας» είπε χαρακτηριστικά. 

Τελειώνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε σε διασπορά ψευδών ειδήσεων και ύβρεις που διακινούνται σε βάρος του συνδυασμού του, καλώντας τους δημότες να μην δίνουν σημασία σε «επαγγελματίες υποκριτές και θεομπαίχτες».

«Εμείς δεν έχουμε επικοινωνιολόγους και image makers. Δεν βλέπουμε τον Δήμο ως ευκαιρία για προσωπική ανέλιξη και προβολή. Προχωρούμε με τους δημότες βήμα - βήμα, με σεμνότητα και συνείδηση τον δυσκολιών. Μαζί με τόλμη για τα αυτονόητα, που παραμένουν μεγάλα ζητούμενα και τόσο επείγοντα για τον Δήμο» ανέφερε ολοκληρώνοντας. Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού του, ανεβαίνοντας όλοι μαζί στη σκηνή. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.