Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Αδιαπραγμάτευτη η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ, κι ας πανηγυρίζει η αντιπολίτευση»

Αυτοδιοικητικές εκλογές
16 Οκτωβρίου 2023 / 13:35

«Πρόθεσή μου είναι να συνεισφέρω θετικά, με τον θεσμικό μου ρόλο, στην συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και των νέων Αυτοδιοικητικών Αρχών»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την ολοκλήρωση των Περιφερειακών και  Δημοτικών Εκλογών, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, δήλωσε:

«Με την ολοκλήρωση και του β’ γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών, επιθυμώ να συγχαρώ τους νικητές στην Περιφερειακή μας Ενότητα και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που θα αναλάβουν σε 2.5 μήνες, ή που θα συνεχίσουν να εκτελούν όσοι ανανέωσαν την θητεία τους.

Να συγχαρώ επίσης όσες και όσους εξελέγησαν Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία.

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες, είναι χρέος της Κυβέρνησης να συνεργαστεί εποικοδομητικά  με τους Αυτοδιοικητικούς άρχοντες, όπως άλλωστε έκανε μέχρι τώρα, στηρίζοντας με ουσιαστικό τρόπο τον Α’ & Β’ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Σε ότι με αφορά, πρόθεσή μου είναι να συνεισφέρω θετικά, με τον θεσμικό μου ρόλο ως κυβερνητικός Βουλευτής, στην συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της νέας Περιφερειακής Αρχής του κ. Τρεπεκλή και των 4 Δημοτικών Αρχών της ΠΕ Κέρκυρας.

Θα ήθελα ωστόσο να κάνω μια παρατήρηση σχετικά με τους πανηγυρισμούς της Αντιπολιτεύσεως. Χθες πράγματι, δεν ήταν μια καλή ημέρα για την Παράταξή μας, όμως τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων βγήκαν την πρώτη Κυριακή και η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτη.

Άλλωστε, είχαμε Εθνικές εκλογές μόλις πριν από τρεις μήνες - και μάλιστα διπλές - στις οποίες ανανεώθηκε με εμφατικό τρόπο η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το 2027 που θα γίνουν οι επόμενες Εθνικές εκλογές, η Κυβέρνηση θα κριθεί και πάλι από το έργο της και είμαι σίγουρος ότι, αν αυτά τα οποία έχουμε προγραμματίσει και δεσμευτεί υλοποιηθούν, οι πολίτες θα μας επιβραβεύσουν εκ νέου».