Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Χρυσόστομος Μπούκας για την προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου

Χρυσόστομος Μπούκας
30 Οκτωβρίου 2023 / 19:53

«Θεωρούμε ευτελισμό να ...συζητηθούν (;) 75 θέματα σε "ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ και με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ" Δημοτικό Συμβούλιο»

Απέστειλα δύο αιτήματα στο Πρόεδρο το Δημοτικού Συμβουλίου, όταν μου κοινοποιήθηκε η σύγκλιση του Σώματος με την ένδειξη «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ και ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ» με ημερήσια διάταξη 75 θεμάτων.

Το δεύτερο αίτημα έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

επανέρχομαι στο αίτημά μου της σύγκλισης  ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ, ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Κρίνω ως άστοχη από μέρους σας, τη σύγκλιση ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, δέκα πέντε και πλέον ημέρες μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση,

ως.. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ και -μόνο- με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, με 75(!) θέματα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ.

Θεωρώ ότι υποβαθμίζονται (ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός), τόσο η έννοια του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και των Δημοτικών Συμβούλων στο σύνολό τους.

Θα ήταν ευκταίο, ανθρώπινες συνεδριάσεις του Σώματος, τετράωρες κάθε εβδομάδα, συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας ώστε ο καθένας να κάνει το πρόγραμμά του, με σαφώς λιγότερα θέματα, ώστε κάθε συνάδελφος με την θετική του πρόταση, ίσως βελτιώσει και διορθώσει τις αποφάσεις που η Δημοτική Αρχή εισηγείται.

Κάθε τέτοια συνεδρίαση να γίνεται ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, αλλά και με τηλεδιάσκεψη, για να καλύψει τους συναδέλφους που θέλουν να μετέχουν, αλλά διάφοροι λόγοι δεν τους επιτρέπουν να είναι παρόντες.

Έτσι θεωρώ ότι επιλύονται καλύτερα τα προβλήματα των συνδημοτών μας: με διάλογο, προσθήκη, αφαίρεση προτάσεων των εισηγήσεων και κριτική της Δημοτικής Αρχής.

Εμείς της «ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» με αυτό τον τρόπο βλέπουμε να λειτουργεί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ το Δημοτικό μας Συμβούλιο και να έχει θετικό ρόλο κάθε αιρετός αντιπρόσωπος των συνδημοτών μας.

Με κανέναν τρόπο δεν κάνουμε υποδείξεις σε κανέναν.

Από την άλλη μεριά όμως, θεωρούμε ευτελισμό να.. συζητηθούν(;) 75 θέματα σε «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ και με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ» Δημοτικό Συμβούλιο που καλέσατε για την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023.

Θέλοντας να προφυλάξουμε την αξιοπιστία μας και την τιμή που μας έκαναν οι Δημότες να μας εκλέξουν για να υπερασπιστούμε και να προωθήσουμε την επίλυση των προβλημάτων κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εάν εσείς επιμείνετε στον αρχικό σας σχεδιασμό, σας ανακοινώνουμε ότι η «ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ σε αυτό που εμείς χαρακτηρίζουμε ως παρωδία και ευτελισμό του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Μέχρι τη λήξη της θητείας μας 31/12/2023, είμαστε παρόντες σε ένα γνήσιο δημοκρατικό διάλογο που προάγει την πολιτική στον τόπο μας και είναι απολύτως αναγκαίος και χρήσιμος για την καλύτερη και γρηγορότερη επίλυση των προβλημάτων των συνδημοτών μας.

Μπούκας Χρυσόστομος

Αλλά πέρα από το αίτημα που δεν έλαβα καμία απάντηση και όλα δείχνουν ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επιμένει στην αρχική του πρόταση, θέλω να επισημάνω πώς παίζεται το παιχνίδι στα Δημοτικά Συμβούλια:

Έρχονται επί παραδείγματι εισηγήσεις έγκρισης παράτασης δημοτικών έργων. Είναι πολύ φυσικό οι υπηρεσίες του Δήμου να εισηγούνται παράταση έργων εφόσον αυτά δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Ζητούνται παρατάσεις 2 και 3 και 5 και 7(!) για έργα που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί προ ετών!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εφτά (7) παρατάσεις που ζητήθηκαν και δόθηκαν για δύο τουαλέτες (τς, τς) στο Μον Ρεπό και έργο αξίας 20 περίπου χιλιάδων ευρώ να μην έχει ολοκληρωθεί σε χρονική περίοδο τεσσάρων ετών!!!

Προσωπικά ΔΕΝ ψήφισα την… 7η παράταση.

Η Δημοτική Αρχή, αντί να ελέγξει τον εργολάβο, να τον αποπέμψει και να ζητήσει ισχυρές αποζημιώσεις για την κατάντια, διακινεί ότι το έργο δεν μπορεί να.. προχωρήσει (αντικείμενο επαναλαμβάνω 20 χιλιάδων ευρώ που έπρεπε να παραδοθεί σε χρήση προ τριετίας) γιατί η.. Αντιπολίτευση του Δήμου δεν το ψηφίζει!!!

Και πιο ειδικά: ο Μπούκας δεν ψηφίζει τα έργα για την Κέρκυρά ΜΑΣ, για τους Δημότες ΜΑΣ που εμείς αγαπάμε, αλλά το.. γκρίζο δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε!

Ο κόσμος λίγο πολύ δεν γνωρίζει λόγους και αιτίες, γιατί έλειπε η απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ώστε να είναι άμεσα κοινωνός αντιλήψεων και επιχειρημάτων, παρότι είχε ζητηθεί κατ΄ επανάληψη, αλλά από γραφειοκρατικές αιτιάσεις και αγκυλώσεις έμενε πάντα σαν αίτημα.

Μετά μαζεύονται σε ένα γύρο όλοι μαζί, οι ίδιοι και οι ίδιοι και καταλήγουν ότι χάσανε στις εκλογές, γιατί όλοι οι ...κακοί συνασπίστηκαν απέναντι σε αυτούς που είναι οι καλοί!

Η τεράστια δηλαδή πλειοψηφία των δημοτών είναι οι κακοί που αποδοκίμασαν την παρούσα ...καλή Δημοτική Αρχή.

Άντε να συνεννοηθείς. Να βοηθήσεις στην ανάγκη, να συνδράμεις σε μια δυσκολία.

Έχω και άλλα πολλά να πω. Πού να τα πω και ποιος να καταλάβει το μέγεθος της ανυπαρξίας και της κουτοπονηριάς.

Κύριε Στέφανε Πουλημένε,

Δήμαρχε Κερκυραίων από 1/1/2024 και για 5 χρόνια, δεν είσαι στο απυρόβλητο.

Η κριτική απέναντι σε τέτοια φαινόμενα θα είναι αμείλικτη, εφόσον και εμπειρία διαθέτεις και γίνεσαι κοινωνός για αβελτηρίες και ανικανότητες.

Τώρα γράφονται όλα αυτά, όταν κόσμος και κοσμάκης, άμαχος πληθυσμός, παιδάκια,  σφαγιάζονται και πολτοποιούνται στις κάνες των κανονιών και τις οβίδες που πέφτουν σα χαλάζι για γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και σας γράφω για τα Δημοτικά μας Συμβούλια.

Κέχωδεν η φορβάς εν τη άλω. Και ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΠΟΥΚΑΣ

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ