Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ραντεβού στην Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου δίνουν τουριστικοί φορείς της Κέρκυρας, ο Κεντρικός δήμος και Περιφέρεια

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
04 Nov 2023 / 10:40
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Στην Έκθεση θα συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που θα φιλοξενηθεί στο ανανεωμένο περίπτερο του ΕΟΤ και θα εκπροσωπηθεί από την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα, η οποία θα συνοδεύεται από υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Κατερίνα Μοθωναίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο που ανοίγει τις πύλες της, την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στρέφονται τα βλέμματα των τουριστικών παραγόντων της Κέρκυρας, καθώς πρόκειται για την πιο σημαντική διοργάνωση παγκοσμίως στην ταξιδιωτική βιομηχανία. Τουριστικοί πράκτορες από το νησί όπως και ξενοδόχοι αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» στις τριήμερες εργασίες της World Travel Market (WTM) που θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στη βρετανική πρωτεύουσα. H ατζέντα περιλαμβάνει συναντήσεις και επαφές με επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας της βρετανικής αγοράς, η οποία παραδοσιακά αποτελεί την κύρια πηγή άντλησης επισκεπτών για το νησί των Φαιάκων. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στον κόσμο, η οποία αποτελεί βαρόμετρο που δείχνει πως θα πάει η σεζόν του χρόνου. Είναι πολύ σημαντική Έκθεση, καθώς γίνονται συναντήσεις μεταξύ tour operator και ξενοδόχων και εξετάζονται πιθανές συμφωνίες και συνεργασίες», τόνισε στην «Ε» ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Σπύρος Ρόκας.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ

Στην Έκθεση θα συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που θα φιλοξενηθεί στο ανανεωμένο περίπτερο του ΕΟΤ και θα εκπροσωπηθεί από την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα, η οποία θα συνοδεύεται από υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Κατερίνα Μοθωναίου. Παρουσία θα έχει και ο Δήμος Κ. Κέρκυρας ως εκθέτης της Περιφέρειας σε ξεχωριστό booth. Τον Δήμο θα εκπροσωπήσουν τόσο η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου όσο και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας για την προβολή της Κέρκυρας, ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό, μέσα από την ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων. «Έχουμε ήδη προγραμματισμένα ραντεβού με τουριστικούς πράκτορες αλλά και αερομεταφορείς για την προβολή του προορισμού, ενώ θα υπάρξουν συναντήσεις και με tour operators που ασχολούνται με διακοπές εκτός σεζόν, δηλαδή τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο», τόνισε στην «Ε» ο κ. Βαρούχας.

Πάνω από 5.000 εκθέτες

Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση WTM απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού και συγκεντρώνει πάνω από 5.000 εκθέτες, καλύπτοντας όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις που σηματοδοτεί την αρχή των διεθνών συναντήσεων των ανθρώπων του τουρισμού για ανταλλαγή απόψεων, συζητήσεις για την εξέλιξη και αναδιαμόρφωση του κλάδου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας καταναλωτικής αγοράς και στη σύναψη συμφωνιών για τις επόμενες χρονιές. Aυτό είναι εξάλλου που προσδοκούν και οι τουριστικοί φορείς από μια τέτοια Έκθεση, όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA) Δημήτρης Διαβάτης «Το Ην. Βασίλειο για την Κέρκυρα αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική αγορά. Για το 2024 οι συμφωνίες έχουν κλείσει εδώ και μήνες. Οπότε μιλάμε για συμφωνίες από το 2025 και μετά. Βλέπουμε τι ζητάνε οι πελάτες και ξεκινάει μετά η διερεύνηση για το αν θα γίνουν οι συνεργασίες», ανέφερε ο ίδιος. Όπως είπε, το ενδιαφέρον των πελατών στρέφεται στην ποιότητα σε όλα τα επίπεδα κι αυτό είναι κάτι που απασχολεί κυρίαρχα τους τουριστικούς φορείς.

Ξεκίνησαν οι προκρατήσεις

 Κι ενώ πάντως η φετινή σεζόν οδεύει στη λήξη της, με την τελευταία πτήση εξωτερικού να είναι προγραμματισμένη στις 11 Νοεμβρίου, ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται προκρατήσεις στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα καταλύματα της Κέρκυρας για τη νέα σεζόν του 2024. «Οι προκρατήσεις έχουν ξεκινήσει και είναι καλές για του χρόνου. Το ελληνικό όνομα είναι πολύ δυνατό όπως και το brand name της Κέρκυρας», τόνισε ο κ. Ρόκας. «Προκρατήσεις υπάρχουν για το 2024. Δεν μπορούμε όμως με βεβαιότητα να πούμε πως θα κυλήσει η νέα σεζόν. Διαδραματίζονται πολλά γύρω μας που δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε προβλέψεις», επισήμανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας Περικλής Κατσαρός.

ΦΩΤΟ@ΔΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΧΕΙΟ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.