Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Recycling Works ΙΚΕ: «Αναληθείς και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί του Δήμου Νότιας Κέρκυρας»

Απορρίμματα
06 Nov 2023 / 11:35

Ο εργολάβος απαντά σε πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου για το πρόβλημα της μεταφοράς των σκουπιδών:«Η εταιρεία μας έχει ολοκληρώσει το έργο της»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ανακοίνωση του Δήμου, στην οποία ρίχνει ευθύνες στον εργολάβο για την διακοπή μεταφοράς των αποοριμμάτων, απαντά η διαχειρίστρια εταιρεία, επισημαίνοντας ότι το έργο τους έχει ολοκληρωθεί και οι ισχυρισμοί είναι αναληθείς και συκοφαντικοί:

Η RECYCLING WORKS IKE, διαχειρίστρια εταιρεία του κέντρου διαλογής Ανακυκλωσιμων υλικών (ΚΔΑΥ) Κέρκυρας και μέχρι πρότινος ανάδοχος του έργου της μεταφόρτωσης και μεταφοράς ΑΣΑ Δήμου Νότιας Κέρκυρας προς τον ΧΥΤΑ Παλαιρου, απαντώντας σε δημοσίευμα ότι δήθεν το ΚΔΑΥ Κέρκυρας δεν λειτουργεί λογω εκτάκτου προβλήματος και ότι δήθεν ο εργολάβος προσωρινά έχει δηλώσει αδυναμία παροχής υπηρεσιών προς τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, επιφυλασσόμενη πάντως νόμιμου δικαιώματος της, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, δηλώνει τα κάτωθι

1. Tο ΚΔΑΥ Κερκυρας λειτουργεί απρόσκοπτα και ομαλά σε καθημερινή βάση 6 ημέρες την εβδομάδα. Ουδέν πρόβλημα αντιμετωπίζει έκτακτο ή μη και εξυπηρετεί κανονικά τους δήμους Βόρειας και Κεντρικής Κέρκυρας καθώς και τον Δήμο Παξών. Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας εντός του έτους 2023 έχει πραγματοποιήσει 26 αποστολές ανακυκλώσιμου υλικού, με τελευταία αποστολή στις 21.8.2023. Έκτοτε στο ΚΔΑΥ Κέρκυρας δεν έχει εισελθει αποστολή ανακυκλώσιμου υλικού από τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας.  

2. Όντως η εταιρεία μας είχε αναλάβει το έργο της μεταφόρτωσης και μεταφοράς των ΑΣΑ του Δήμου Νότιας Κέρκυρας προς τον ΧΥΤΑ Παλαιρου από τις 22.5.2022 πλην όμως στις 26.10.2023 έληξε η σύμβαση μας λόγω εξάντλησης της προβλεπόμενης από την σύμβαση ποσότητας ΑΣΑ. Για τον λογο αυτό στις 20.10.2023 η εταιρείας μας απέστειλε εξώδικη δήλωση-πρόσκληση στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας με την οποία του γνωστοποιούσε ότι οι συμβατικοί τόνοι προς μεταφορά εξαντλούνται εντός των επομένων 15 ημερών προκειμένου ο Δήμος να λάβει γνώση.

Συνεπώς η εταιρεία μας έχει ολοκληρώσει το έργο της και ήδη κατόπιν διαγωνισμού ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας έχει αναθέσει σε άλλον ανάδοχο το έργο της μεταφόρτωσης και της μεταφοράς των ΑΣΑ, ακολούθως κάθε αναφορά περί δήθεν αδυναμίας της εταιρείας μας και βλάβης του Κ.Δ.Α.Υ είναι αναληθής και άκρως συκοφαντική. 

Προτρέπουμε τους ενδιαφερόμενους να αναζητήσουν ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν, ενώ υπενθυμίζουμε στους πολίτες της Κέρκυρας ότι η εταιρεία RECYCLING WORKS IKE λειτουργεί πάντα με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα.

Για την Εταιρεία

Οι νόμιμοι διαχειριστές και εκπρόσωποι

ΦΩΤΟ: FB/Notia Kerkyra News