Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λιγοστοί μαθητές από την Κέρκυρα στην πανελλαδική κινητοποίηση για την παιδεία

Διαμαρτυρία μαθητών
06 Nov 2023 / 11:54

Συμμετέχοντας στο πανελλαδικό κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας για κινητοποιήσεις στις 6 Νοεμβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα Γενικά Λύκεια, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας λιγοστοί μαθητές και φοιτητές, συμμετέχοντας στο πανελλαδικό κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας για κινητοποιήσεις στις 6 Νοεμβρίου.

Η πανελλαδική μαθητική διαμαρτυρία που διοργανώνεται σήμερα σε 33 πόλεις στην Ελλάδα, στόχο έχει να αναδείξει τα κοινά αιτήματα των μαθητών. Συγκεκριμένα οι μαθητές διεκδικούν την αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία, ασφαλή και σύγχρονα σχολικά κτήρια, κάλυψη των κενών σε καθηγητές, αναβάθμιση των σχολικών υποδομών (εργαστήρια, αθλητικοί χώροι, πολιτιστικές υποδομές), χρηματοδότηση όλων των σχολικών εκδρομών, κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, ενώ παράλληλα ζητούν να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στην Κέρκυρα η κινητοποίηση υποστηρίχθηκε από ελάχιστους μαθητές, που έδωσαν ραντεβού στα Γενικά Λύκεια αναρτώντας πανό. Παρευρέθηκαν και ορισμένοι φοιτητές από Τμήματα του  Ιονίου Πανεπιστημίου προτάσσοντας το αίτημα για πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές.

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης.