Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ανάδοχος απαντά για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης της Νότιας Κέρκυρας

Σταθμός Μεταφόρτωσης
17 Nov 2023 / 18:21

«Κινητός ο ΣΜΑ, το οικόπεδο πληροί όλους τους όρους - Ο κ. Γκούσης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σχετικά με τις αντιδράσεις κατοίκων για τον ΣΜΑ Νότιας Κέρκυρας ο εκπρόσωπος της ΚΡΟΝΟΣ ΕΚΟ ΑΕ απαντά με επιστολή του:

«Σε απάντηση του σχετικού και ανυπόστατου άρθρου που παρουσιάζει η δημοσίευση του κ. Νίκου Γκούση για τον (κινητό) ΣΜΑ Νότιας Κέρκυρας σας ενημερώνουμε τα εξής:

α) Δεν υπάρχει καμία διαδικασία στα κρυφά ή μουλωχτά διότι έγινε ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός τον οποίο και μειοδοτικής προσφοράς ήταν της εταιρίας που φαίνεται και ως ανάδοχος ΚΡΟΝΟΣ ΕΚΟ ΑΕ από τον Μάιο μήνα για την μεταφορά των απορριμάτων  του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

 β) Σταθμό  μεταφόρτωσης ήταν της πάσης γνωστό και ιδιαιτέρως σε όλο το σώμα τού Δημοτικού συμβουλίου αφού στην συνέχεια από τα πρακτικά παρουσιάζει και όσων ψήφισαν υπέρ, ας θυμηθούν λοιπόν τι έχουν ψηφίσει στο συγκεκριμένο θέμα. 

 Γ) Ο δήμος Νότιας Κέρκυρας ήταν υπόχρεος να βρει και να παραδώσει αδειοδοτημένο χώρο για την εγκατάσταση της εταιρίας και την έναρξη εργασιών μετά την υπογραφή συμβάσεως αφού έχει πραγματοποιηθεί πρόσκληση.  

Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε ότι η εταιρεία και ανάδοχος για την μεταφορά απορριμάτων, η ΚΡΟΝΟΣ ΕΚΟ ΑΕ πέρασε σε αναζήτηση οικοπέδου γηπέδου για την εγκατάσταση της με στελέχη της εταιρείας της αφού δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για ύπαρξη οικοπέδου από τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας. 

Όσον αφορά για το οικόπεδο γήπεδο αφού ελέγχθηκε για την συγκεκριμένη χρήση και πληροί τους όρους, μετά τις νόμιμες διαδικασίες από την εταιρία εκδίδεται η άδεια ή οποία είναι και αναρτημένη, έχει ελεγχθεί από την αρμόδια υπηρεσία  και είναι γνωστό αυτό το γεγονός σε όσους ζήτησαν την πληροφορία αυτή.

Υ.Γ. Όσον αφορά τον κ. Γκουση θα ήθελα να τον πληροφορήσω ότι, ο σταθμός μεταφόρτωσης ΣΜΑ στην περιοχή δεν είναι (σταθερός) αλλά (κινητός σταθμός) το οποίο  σημαίνει ότι δεν έχει τους ίδιους όρους αδειοδότησης , δεν χρειάζεται εδαφόπλακα, δεν χρειάζεται σταθερό ηλεκτρισμό, δεν χρειάζεται σταθερή παροχή νερού, αυτό συμβαίνει διότι το ίδιο το μηχάνημα δεν είναι σταθερό. Το μηχάνημα το τροφοδοτεί άμεσα το απορριματοφορο διότι διαθέτει σκάφη ενσωματωμένη με ταινία μεταφοράς (α) Στην ταινία μεταφοράς (β) και στην συνέχεια ταινία μεταφοράς (γ) η οποίες είναι κλειστού τύπου  μέχρι την απόθεση στο φορτηγό που είναι σε θέση φόρτωσης....

 Το μηχάνημα διαθέτει σκάφη απορροής υγρών που μεταφέρει σε δεξαμενή την οποία αδειάζει φορτηγό μεταφοράς λυμάτων που υπάρχει σχετική σύμβαση.

Διαθέτει δεξαμενή νερού για την πλύση στο χώρο  με αντλία πίεσης και φάρμακα καθαρισμού μετά από κάθε χρήση. Τέλος διαθέτει γεννήτρια για την παραγωγή ενέργειας διότι δεν απαιτεί σταθερό ηλεκτρισμό.

Υ.Γ 2  θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί στις σχετικές αναφορές και άρθρα τα οποία κοινοποιούν διότι η σύνταξη ενός κειμένου που παρουσιάζει ψευδή γεγονότα και ανυπόστατα στοιχεία εναντίον εταιριών που κινούνται στα όρια της σχετικής νομοθεσίας δεν μπορεί παρά να το εκλάβει ως συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος της με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Με εκτίμηση 

Ο Ιδιοκτήτης και εκπρόσωπος της εταιρείας Vlassis construction services group».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ