Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πτώχευση κήρυξε ο «ηγέτης» του γερμανικού τουρισμού στην Ελλάδα, Attica Reisen

Πτώχευση
30 Nov 2023 / 15:19

Με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο περισσότερων από 1.000 ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων

Πτώχευση κήρυξε ο πιο γνωστός Γερμανός τουριστικός πράκτορας για διακοπές στην Ελλάδα, Attika Reisen.
 
Με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο περισσότερων από 1.000 ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, η Attika Reisen θεωρήθηκε ως ο κορυφαίος εξειδικευμένος ταξιδιωτικός πράκτορας στη Γερμανία για διακοπές στην Ελλάδα.
 
Μόλις πριν από λίγους μήνες, η εταιρεία με έδρα το Μόναχο παρουσίασε μια επέκταση του χαρτοφυλακίου προϊόντων της με την προσθήκη ναυλώσεων σκαφών αναψυχής στα νησιά των Κυκλάδων. Επιπλέον, το καλοκαιρινό του πρόγραμμα 2024 είναι ήδη ανοιχτό για κρατήσεις, με εκπτώσεις έως και 25%.
 
Μοιραίο χτύπημα
 
Ωστόσο, η εταιρεία υπέστη μεγάλο πλήγμα με τον πρόσφατο θάνατο του διευθύνοντος συμβούλου της Μιχαήλ Καραβά, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία πριν από 47 χρόνια. Ήταν ευρέως γνωστός ως «Mr Greece» στη γερμανική ταξιδιωτική βιομηχανία.
 
Πλέον η εταιρεία κηρύχθηκε αφερέγγυα και σταμάτησε να κάνει κρατήσεις. Το αστικό δικαστήριο του Μονάχου διόρισε ως προσωρινό διαχειριστή τον δικηγόρο Philip Heinke, για να διευθύνει την εταιρεία μέχρι νεωτέρας. Ενημέρωσε το προσωπικό ότι σκοπεύει να αναζητήσει νέο επενδυτή για την εταιρεία.
 
Επιστροφές πελατών
 
Παράλληλα, το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλειας (Deutscher Reisesicherungsfonds), όπου η εταιρεία ασφάλιζε τα έσοδά της, δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον προσωρινό διαχειριστή για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
 
Το ταμείο θα αξιολογήσει τώρα τις συνέπειες για τους πελάτες που έχουν κάνει κράτηση με την Attika. Εάν είναι απαραίτητο, θα επιστρέψει τις πληρωμές τους και, εάν χρειάζεται, θα οργανώσει το ταξίδι επιστροφής από τους προορισμούς διακοπών τους.
 
Πηγή: fvw.de