Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ανάδειξη της κληρονομιάς του Ι. Καποδίστρια

Παυλόπουλος
09 Φεβρουαρίου 2017 / 16:03

ΑΘΗΝΑ. Την αρωγή της προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας υποσχέθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος στην κερκυραϊκή αντιπροσωπεία, που τον επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης, στις προσπάθειες ανάδειξης του έργου και της προσφοράς του πρώτου Κυβερνήτη.

Την αντιπροσωπεία, που μετείχαν ο περιφερειάρχης, Θ. Γαλιατσάτος ο δήμαρχος, Κ. Νικολούζος, ο Πρύτανης, Β. Χρυσικόπουλος, ο πρόεδρος του Τμήματος του ΤΕΕ, Γ. Τρίαντος, ο Γ. Σκλαβούνος Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Unesco και ο ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη, Γεράσιμος Παναγιωτάτος - Τζάκης, συμβούλευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπάρξουν εκδηλώσεις που να μην αδυνατίζουν τις υφιστάμενες, που έχουν καθιερωθεί από το Δίκτυο καποδιστριακών πόλεων και γίνονται στο Ναύπλιο, την Αίγινα κα. Παρότρυνε τους επισκέπτες του να σχεδιάσουν δράσεις και εκδηλώσεις για τον Ι. Καποδίστρια με άλλες αφορμές (π.χ. τη γέννησή του), για τις οποίες η Κέρκυρα δικαιωματικά διατηρεί τον πρώτο λόγο.
Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση με αίτημα μεταξύ των άλλων τη μεταφορά της έκθεσης ενθυμημάτων Ι. Καποδίστρια, που λειτουργεί έως τον Ιούνιο τρέχοντος. Ο τίτλος της έκθεσης είναι«Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στο χρόνο», και διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους 2016 στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία και αφορά στον θεμελιωτή του Νεοελληνικού κράτους. Στην Έκθεση παρουσιάζονται χειρόγραφα και έγγραφα, έντυπες εκδόσεις και εφημερίδες, κειμήλια και έργα τέχνης. Παράλληλα, εκτίθενται ποικίλα τεκμήρια, που έχουν παραχωρηθεί ευγενικά από δημόσιους φορείς και ιδιώτες. Η Βιβλιοθήκη της Βουλής είναι πρόθυμη να ανταποκριθεί στη μεταφορά όσων εκθεμάτων μπορούν να μεταφερθούν και να εκτεθούν στην Κέρκυρα, μετά την ολοκλήρωσή της στην Αθήνα.