Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκέψεις Χρυσοχοΐδη για δημιουργία νέας ΥΠΕ που θα περιλαμβάνει μέρος των Ιονίων Νήσων

ΥΓΕΙΑ
10 Δεκεμβρίου 2023 / 17:25
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

«Όλα αυτά συναποτελούν μια φυσική ενότητα με τους νέους οδικούς άξονες που έχουν κατασκευαστεί»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η δημιουργία μίας νέας ΥΠΕ με έδρα τα Γιάννενα εξετάζεται ως ένα πιθανό μέτρο ενίσχυσης των δύο νοσοκομείων των Ιωαννίνων. Η νέα ΥΠΕ σύμφωνα με τον υπουργό Μ. Χρυσοχοίδη, θα περιλαμβάνει την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και ορισμένα από τα νησιά του Ιονίου καθώς, όπως δήλωσε, «όλα αυτά συναποτελούν μια φυσική ενότητα με τους νέους οδικούς άξονες που έχουν κατασκευαστεί».

Μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, υπήρξαν ήδη οι πρώτες αντιδράσεις, με τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο, επικεφαλής της παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Α. να τοποθετείται με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ!

Αντί να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για ίδρυση Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η κυβέρνηση ΤΕΜΑΧΙΖΕΙ υγειονομικά την ΠΙΝ (όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού) κάνοντας τα πράγματα ακόμη χειρότερα απ’ όπως είναι σήμερα. Αλλού η Κέρκυρα και η Λευκάδα, αλλού η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος.

Έχουμε υποστηρίξει σταθερά και ανυποχώρητα την αντιστοίχιση όλων των κρατικών δομών με τις 13 Περιφέρειες της Χώρας. Είναι βασική προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας και της μέγιστης αποδοτικότητας.

Καλούμε τους θεσμικούς παράγοντες των νησιών και της Περιφέρειας να τοποθετηθούν άμεσα.

Εμείς θα επανέλθουμε»

ΦΩΤΟ@ΥΠ ΥΓΕΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.