Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εορταστικό πρόγραμμα της Δημόσιας βιβλιοθήκης για μαθητές των Ειδικών σχολείων Α΄θμιας

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
13 Δεκεμβρίου 2023 / 13:08
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Σε συνεργασία με τους φοιτητές της κατεύθυνσης Διεύθυνση Παιδικής Σχολικής και Νεανικής Χορωδίας του ΤΜΣ του Ι.Π.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες γέμισε σήμερα ο χώρος του παιδικού τμήματος της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης της Κέρκυρας.

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης ετοίμασε για ακόμη μια χρονιά ένα εορταστικό πρόγραμμα για τους μαθητές και τις μαθήτριες των ειδικών σχολείων σε συνεργασία με τους φοιτητές της κατεύθυνσης Διεύθυνση Παιδικής Σχολικής και Νεανικής Χορωδίας του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η κ. Χριστίνα Καλλιαρίδου, υπεύθυνη της κατεύθυνσης, για δεύτερη χρονιά, με ομάδα φοιτητών της,  πλαισίωσαν μουσικά τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή  με τίτλο «Τα μαγικά κουτιά».

Το πρόγραμμα   οργάνωσαν και υλοποίησαν  οι κυρίες Σοφία Τσατσάνη και Δήμητρα Καραβίδα  ενώ ο εκπαιδευτικός Μάριος Μαγιολαδίτης παρείχε την τεχνική υποστήριξη.

Στο εορταστικό πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από το 1ο , 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο καθώς και τμήμα του 1ου Ειδικού Δημοτικού Κέρκυρας.

Οι φοιτητές με τις αγγελικές τους φωνές μάγεψαν τα παιδιά του σχολείου και τα παρέσυραν σ΄ ένα μουσικό παραμύθι με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας φίλους.

Τα παιδιά των Ειδικών σχολείων άκουσαν,  τραγούδησαν, χόρεψαν και έπαιξαν σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς με κάλαντα και τραγούδια.

Στο τέλος μοιράστηκαν κεράσματα και χειροποίητους χριστουγεννιάτικους σελιδοδείκτες τόσο στους μαθητές όσο και στους φοιτητές.

Την επόμενη εβδομάδα η Βιβλιοθήκη ετοιμάζεται να υποδεχτεί και τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.