Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομιλία του Εμ. Ροβίθη για την ηχητική τέχνη στο Θέατρο

ΟΜΙΛΙΑ
17 Δεκεμβρίου 2023 / 10:30
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του μαθήματος «Νέα Μέσα και Παραστατικές Τέχνες: μεταμορφώσεις και Προοπτικές».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει ομιλία με τίτλο «Η Ηχητική Τέχνη στο Θέατρο: Σύλληψη και Πράξη», στο οποίο είναι προσκεκλημένος ως ομιλητής ο διδάσκων του Ιονίου Πανεπιστημίου (Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας) Δρ. Εμμανουήλ Ροβίθης.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του μαθήματος «Νέα Μέσα και Παραστατικές Τέχνες: μεταμορφώσεις και Προοπτικές».

Στην ομιλία του ο Δρ. Ροβίθης θα προσεγγίσει τις ιδιαιτερότητες της θεατρικής ηχητικής συνθήκης παρουσιάζοντας παραδείγματα από τη συνθετική του δραστηριότητα και προτείνοντας μεθοδολογικά εργαλεία για το φάσμα της συνθετικής διαδικασίας από την εννοιακή προσέγγιση του έργου, την επικοινωνία με τους συντελεστές και τη συλλογή υλικού, έως την τεχνική υλοποίηση και τη διάχυση του ήχου στον χώρο.  

Την ομιλία θα μπορούν διαδικτυακά να παρακολουθήσουν και οι φοιτητές/τριες του μαθήματος "Ηχητική Τέχνη" του ΠΜΣ "Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή" του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας.

ΦΩΤΟ@ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.