Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστρέφουν στην πατρίδα τα οστά της αξέχαστης Ρένας Βλαχοπούλου

Ρένα Βλαχοπούλου
21 Δεκεμβρίου 2023 / 09:39
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 16.00’, θα ολοκληρωθεί η μετακομιδή και τοποθέτηση τους στον οικογενειακό τάφο του Α’ Κοιμητηρίου στη Γαρίτσα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστρέφει στη γένεθλια γη, πολλά χρόνια μετά τον θάνατό της, η αξέχαστη και εμβληματική Κερκυραία ηθοποιός Ρένα Βλαχοπούλου καθώς το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 16.00’, θα ολοκληρωθεί η μετακομιδή των οστών της και η τοποθέτηση τους στον οικογενειακό τάφο του Α’ Κοιμητηρίου της Πόλης της Κέρκυρας (Γαρίτσα).

Την περασμένη Παρασκευή σε μία σεμνή τελετή στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, έγινε η παραλαβή των οστών της από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Δημήτρη Μεταλληνό, προκειμένου να μεταφερθούν στην γενέτειρά της.

Η Ρένα Βλαχοπούλου γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1923 και πέθανε στην Αθήνα το 2004.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας προσκαλεί όσους φίλους της από την ευρύτερη θεατρική οικογένεια και από τον καλλιτεχνικό κόσμο της Κέρκυρας, το επιθυμούν, να παρευρεθούν, και να τιμήσουν τη μνήμη της.

                                                                           

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.