Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έγινε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
31 Δεκεμβρίου 2023 / 10:35

Την Προεδρία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας αναλαμβάνει το νησί της Ζακύνθου, βάσει του καταστατικού που κάθε νησί με κυλιόμενη σειρά αναλαμβάνει κάθε χρόνο την Προεδρία, με θητεία ενός ημερολογιακού έτους.

ΑΘΗΝΑ. Στις   3 Δεκεμβρίου2023, ημέρα Κυριακή  και ώρα 10.00΄π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Κυθηραϊκού Συνδέσμου,  Θεμιστοκλέους 5 , Αθήνα,  πραγματοποιήθηκε η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας για το έτος 2023.

Μετά την Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης, ακολούθησε ο διοικητικός απολογισμός πεπραγμένων του Δ. Σ. από την Πρόεδρο του απερχόμενου Δ.Σ. κ. Άννα Αλεξανδράτου Δελλαπόρτα, ο οικονομικός απολογισμός από τον ταμία κ. Μπάμπη Κοντογεώργη, η έκθεση της Εξελεκτικής Επιτροπής από τον κ. Θωμά Λάζαρη, ομιλίες αντιπροσώπων και προτάσεις για τον προγραμματισμό του έτους 2024. Στη συνέχεια ψηφίστηκαν  τα πεπραγμένα, ο διοικητικός και  οικονομικός απολογισμός του 2023, οι προτάσεις και ο Προγραμματισμός του νέου Δ.Σ. για το 2023. Ακολούθησαν η δευτερολογία και οι ευχαριστίες της  Προέδρου για τη γόνιμη, δημιουργική και με πολλές πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις θητεία της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας επί προεδρίας Κεφαλλονιάς. Μεταξύ άλλων  ευχαρίστησε για το παραγόμενο εθελοντικό και πρωτοποριακό  έργο  το απερχόμενο ΔΣ της Συνομοσπονδίας, τους πολιτιστικούς Συλλόγους, Ενώσεις, Συνδέσμους, Ομοσπονδίες  που εκπροσωπούμε για την άψογη συνεργασία, τον κ. Αργυροκαστρίτη Γιάννη για την φωτογραφική κάλυψη ολοχρονικά των εκδηλώσεων της Συνομοσπονδίας. Ακολούθησε το κλείσιμο της Γενικής Συνέλευσης, η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. για το 2024.

Την Προεδρία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας αναλαμβάνει το νησί της Ζακύνθου, βάσει του καταστατικού που κάθε νησί με κυλιόμενη σειρά αναλαμβάνει κάθε χρόνο την Προεδρία, με θητεία ενός ημερολογιακού έτους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών εκλέγονται  για το Διοικητικό  Συμβούλιο δύο Μέλη του νέου Δ.Σ. από κάθε νησί και τρία Μέλη από τη Ζάκυνθο που Προεδρεύει το 2024 ως εξής:

 

ΖΑΚΥΝΘΟΣ:

Κονιτόπουλος Διονύσιος - Σαρακίνη Μεντζελοπούλου Στυλιανή και Καμβάση  Άννα

 

ΙΘΑΚΗ:

Σταμελάτος Ανδρέας και Ξυνή Ευσταθία

 

ΚΕΡΚΥΡΑ:

Παργινός Ιωάννης  και  Χειρδάρης Σπυρίδων

 

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ:

Αλεξανδράτου – Δελλαπόρτα  Άννα και Κοσμάτου Βαρβάρα

 

ΚΥΘΗΡΑ:

Σωτήρχος Ιωάννης και Μαυρομάτης Ιωάννης

 

ΛΕΥΚΑΔΑ:

Λογοθέτης Θεοφύλακτος και Κατωπόδης Ιωάννης

 

ΠΑΞΟΙ:

           Δήμας Ιωάννης και Βελιανίτη Νίκη

 

 ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Δελλαπόρτα Ευαγγελία  –  Κασιμάτης Δαμιανός και Λάζαρης Θωμάς