Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποφασισμένοι να βαδίσουν μαζί Τρεπεκλής και Μαχειμάρης (video)

Γιάννης Τρεπεκλής
03 Ιανουαρίου 2024 / 12:34
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ιδιαιτέρως εγκάρδια ατμόσφαιρα συναντήθηκαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη, στην έδρα της Περιφέρειας στις Αλυκές Ποταμού.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης συνεργάτες του δημάρχου, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων και επιχειρηματίες.

Οι δύο παλιοί γνώριμοι από τους ρόλους τους στην Αυτοδιοίκηση, ο πρώτος ως Δήμαρχος Κέρκυρας και ο δεύτερος ως Νομάρχης, ξανασμίγουν κατά δήλωσή τους για να αντιμετωπίσουν από κοινού ζητήματα που χρονίζουν, όπως το εργοστάσιο απορριμμάτων και η καθαριότητα, αλλά και εμβληματικά έργα του οδικού δικτύου, όπως οι παρακάμψεις, που δεν έχουν υλοποιηθεί εδώ και δεκαετίες.

«Από την πλευρά μου δεσμεύτηκα να διεκδικήσω χρηματοδοτήσεις που θα δώσουν λύση σε αιτήματα που είναι λογικά, δεν είναι αυθαίρετα» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Τρεπεκλής. «Είμαστε σύμφωνοι για να επιλύσουμε προβλήματα βασικών υποδομών και να αποδώσουμε ποιοτικά έργα στους συμπολίτες μας και στην ανάπτυξη του τόπου. Αλλά να δείξουμε και το κλίμα καλής συνεργασίας, διότι σήμερα η Νότια Κέρκυρα αντιμετωπίζει το σοβαρό των απορριμμάτων. Ο ο κ. Μαχειμάρης, ο κ. Πουλημένος αλλά και εγώ μπαίνουμε στη μάχη της αποκομιδής, διότι το περιβάλλον δεν έχει σύνορα.

Από την πλευρά μου δεσμεύτηκα ότι τα αιτήματα που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της συζήτησης που προηγήθηκε είναι λογικά και όχι αυθαίρετες διεκδικήσεις, αλλά διεκδικήσεις που πηγάζουν μέσα από την αγωνία των συμπολιτών μας για να απαντήσουμε με θετικό τρόπο στα προβλήματα αυτά.

Είμαστε σύμφωνοι σε ένα σχέδιο κοινής δράσης και θέλω να τονίσω με την ευκαιρία ότι για μένα πρώτιστη αξία είναι να λύσουμε προβλήματα βασικών υποδομών σε όλα τα Ιόνια νησιά και να αποδώσουμε ποιοτικά έργα στους συμπολίτες μας με στόχο την ανάπτυξη του τόπου».

Μαχειμάρης: «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» ο Τρεπεκλής

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος. «Με τον Γιάννη Τρεπεκλή ερχόμαστε πάλι μετά από 17 χρόνια, να σμίξουμε σε μια στενή συνεργασία χαράσσοντας μακροπρόθεσμες πολιτικές με όραμα και με ρεαλισμό. Δυστυχώς εκεί που αφήσαμε καποια πράγματα όπως οι παρακάψεις από το Βορρά μέχρι τον Νότο, τα ξαναβρίσκουμε μπροστά μας. 

Ερχόμαστε πάλι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε συγκεκριμένες περιφερειακές πολιτικές για την οδοποιία, την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, την ύδρευση, σχολική στέγη, πολιτισμό, αθλητισμό, για να πάρουμε και εμείς το κομμάτι που μας αναλογεί.

Ο Γιώργος Μαχειμάρης χαρακτήρισε μάλιστα τον Γιάννη Τρεπεκλή ως "Θεόδωρο Κολοκοτρώνη" τονίζοντας ότι ο νέος Περιφερειάρχης θα σηματοδότήσει μια πενταετία με βήματισμό σταθερό, πάνω από κόμματα και κοντά στην πολιτεία. 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.