Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Με λαμπρότητα η εορτή των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των Υδάτων (photos + videos)

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
06 Ιανουαρίου 2024 / 13:00
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος προχώρησε στον Αγιασμό με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο Παλαιό Λιμάνι πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Αγιασμός των Υδάτων, το Σάββατο 06/01, όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε για να παρακολουθήσει τους γενναίους βουτηχτές που έπεσαν να πιάσουν στο Σταυρό.

Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στη Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στη συνέχεια ακολούθησε πομπή μέχρι το «Καφέ Γυαλί». Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος προχώρησε στον Αγιασμό με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.

 

 

Τον Σταυρό ανέσυρε ο Παρασκευάς, κάτι που καταφέρνει για δεύτερη φορά. Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας τον επιβράβευσε με έναν χρυσό σταυρό, ενώ με έναν ασημένιο σταυρό ανταμείφθηκαν όλοι όσοι βούτηξαν.

ΦΩΤΟ/VIDEO@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.