Τρίτη 21.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Έφυγε» από τη ζωή η πρώην εκδότρια της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Νανά Δούκα

ΝΑΝΑ ΔΟΥΚΑ
07 Ιανουαρίου 2024 / 19:39
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η Νανά Δούκα είχε πάντα ενεργό ρόλο στην εφημερίδα, ενώ για πολλά χρόνια αρθρογραφούσε, έχοντας την δική της στήλη, την οποία υπέγραφε, ως «Νι Δέλτα»

ΠΑΤΡΑ. Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 06/01 η Νανά Δούκα, κόρη του ιδρυτή της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Χαράλαμπου Φραγκόπουλου και της Γιώτας Αθανασιάδου αρθρογράφου και εκδότριας της εφημερίδας, η οποία μετά την χηρεία της έκανε δεύτερο γάμο με τον Κωνσταντίνο Παπαγγελούτσο, που υπήρξε διευθυντής και αρθρογράφος της εφημερίδας.

Η Νανά Δούκα είχε σπουδάσει στη σχολή καλογραιών στη Νάξο, αλλά και στο Παρίσι. Μετά το θάνατο της μητέρας της τη δεκαετία του 1980, ανέλαβε την έκδοση της εφημερίδας μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της Σπύρο Δούκα, στο τιμόνι της οποίας έμειναν μέχρι το 2011 βάζοντας την δική τους σφραγίδα στην πορεία του περιφερειακού τύπου.

Η Νανά Δούκα είχε πάντα ενεργό ρόλο στην εφημερίδα, ενώ για πολλά χρόνια αρθρογραφούσε, έχοντας την δική της στήλη, την οποία υπέγραφε, ως «Νι Δέλτα».

Με το σύζυγό της είχαν ιδρύσει επίσης το ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» στην μνήμη της κόρης τους, Λήδας, που έφυγε νωρίς από την ζωή, με κύριο σκοπό την προσφορά κοινωφελών υπηρεσιών προς την κοινωνία της Πάτρας.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου στις 14:00 στον Iερό Nαό Αγίων Αγγέλων, στο Α΄ Κοιμητήριο Πατρών.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΦΩΤΟ@kathimerini.gr

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.