Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λήξη συναγερμού για το ύποπτο ΙΧ που παρενόχλησε μαθητή

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
12 Ιανουαρίου 2024 / 09:58
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δυο νεαροί επιβαίνοντες του μαύρου αυτοκινήτου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε «κακόγουστο αστείο» απέδωσαν οι δυο νεαροί που προσήχθησαν χθες στην Αστυνομία, μετά την καταγγελία γονέων για παρενόχληση του 12 χρονου παιδιού τους από ένα μαύρο αυτοκίνητο το απόγευμα της Τρίτης, την ώρα που κινούνταν  πεζός στη Γαρίτσα. 

Το μαύρο αυτοκίνητο εντοπίστηκε τελικά χθες από την Αστυνομία όπως και οι επιβαίνοντές του, δυο νεαροί ηλικίας 21 και 23 ετών που προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας προς εξέταση. Από την έρευνα των Αρχών αξιοποιώντας υλικό και από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής που έλαβε χώρα το συμβάν, το περιστατικό δεν επιβεβαιώθηκε. Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Κέρκυρας και τελικά οι δυο νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως προέκυψε σκοπός των νεαρών  δεν ήταν η αρπαγή του παιδιού αλλά ένα κακόγουστο αστείο,  που κατέληξε σε παρεξήγηση για τις προθέσεις τους από τον 12χρονο που τρομοκρατήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης, μαύρο αυτοκίνητο προσέγγισε μαθητή του 7ου Γυμνασίου που κινούνταν πεζός επί της Θεόδωρου Δεσύλλα και του ζήτησαν να μπει στο όχημα, με τον 12χρονο να αντιδρά και να απομακρύνεται άμεσα από το σημείο. Ο μαθητής ενημέρωσε τους γονείς του και το συμβάν καταγγέλθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας με τις έρευνες να ξεκινούν αμέσως.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου, οι γονείς του μαθητή «δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη των νεαρών, καθώς θεωρούν ότι πήραν το «μάθημά» τους για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας πράξης». Επίσης ευχαριστούν όλους όσοι διέθεσαν το υλικό από τις κάμερες τους και βοήθησαν στο έργο της Αστυνομίας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.