Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεύτερο «σφυρί» για το ιστορικό Εργοστάσιο Δεσύλλα

Εργοστάσιο Δεσύλλα
22 Ιανουαρίου 2024 / 16:28
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Στις 21 Φεβρουαρίου θα διενεργηθεί ο επαναληπτικός ηλεκτρονικός πλειστηριασμός

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό βγαίνει και πάλι το πρώην  βιομηχανικό συγκρότημα «Δεσύλλα», έκτασης 37 στρεμμάτων. Η επαναληπτική διαδικασία, μετά την ματαίωση της προηγούμενης, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από υποψήφιους αγοραστές, έχει προγραμματιστεί να γίνει την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί.

Η τιμή εκκίνησης όπως και την προηγούμενη φορά έχει οριστεί στα  8.237.000 ευρώ με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς ως προς χρέη των ιδιοκτητών, ύψους 500.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι πλειοδότες θα έχουν στη διάθεσή τους δυο ώρες για να καταθέσουν την προσφορά τους.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας

Υπενθυμίζεται ότι τη βούλησή του να συμμετάσχει ο Δήμος Κ. Κέρκυρας στον δεύτερο πλειστηριασμό, έχει εκφράσει με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 13 Νοεμβρίου 2023 μετά την ματαίωση της πρώτης διαδικασίας. Παράλληλα το δε'υερο σκέλος της απόφασης προέβλεπε ενημέρωση του Υπουργείου Πολιτισμού για την διεκδίκησή του μέσω απαλλοτρίωσης υπέρ του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο – φιλέτο, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Μητροπολίτου Αθανασίου, Τριών Μαρτύρων, Δαίρπφελδ, παρόδων των οδών Θεόδωρου Δεσύλλα και Αλέξανδρου Δεσύλλα, περιλαμβάνει οικοδομική έκταση 37.647 τ.μ. και 90 περίπου κτίρια, μεταξύ των οποίων και μία έπαυλη συνολικού εμβαδού 170 τ.μ. Από τη δυνατότητα εκμετάλλευσης του οικοπέδου εξαιρούνται έξι διατηρητέα κτίρια συνολικής επιφάνειας 4.695,13 τ.μ. Η έκταση που απομένει για εκμετάλλευση είναι 16.005 τ.μ. Ειδικότερα, προβλέπεται συντελεστής δόμησης 1,40, ποσοστό κάλυψης 70% και επιτρεπόμενο ύψος 13,50 μέτρα. Οι επιτρεπόμενες χρήσεις προβλέπουν κατοικία, πολιτιστικές λειτουργίες και εκπαίδευση.
 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.