Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταλήψεις: Παραμένουν τα «λουκέτα» σε τρία σχολεία

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
02 Φεβρουαρίου 2024 / 10:16
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Οι καταλήψεις στα σχολεία αυτά ξεκίνησαν από το πρωί της Τετάρτης (31/01).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζονται και σήμερα οι καταλήψεις σε τρία σχολεία της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων τα «λουκέτα» παραμένουν στο 5ο ΓΕΛ, στο 1ο ΕΠΑΛ και στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο.

Οι καταλήψεις στα σχολεία αυτά ξεκίνησαν από το πρωί της Τετάρτης (31/01).

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ και το ΣΕΠΕ, οι διευθυντές των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη κλήθηκαν για κατάθεση στην Αστυνομία. Τα δύο Σωματεία θεωρούν την συγκεκριμένη κίνηση ως προσπάθεια εκφοβισμού και καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο 03/02 στις 08:30 στα Λύκεια, απαιτώντας από την Εισαγγελία να παύσει κάθε διερεύνηση ευθυνών των Διευθυντών των σχολείων.

Επιπλέον, απεύθυναν κάλεσμα προς:

«Τους Συλλόγους Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων, τα 15μελή και το σύνολο των μαθητών, να δώσουν βροντερό «παρών» στην κινητοποίηση του Σαββάτου στην Αστυνομία, για να αποτρέψουμε την ποινικοποίηση των αγώνων!

Τα σωματεία του νησιού να παραστούν στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ στις 3/2 και να καταδικάσουν τις απαράδεκτες ενέργειες του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας!.

Το Δημοτικό Συμβούλιο και το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρουν θέση απέναντι στην απαράδεκτη ενέργεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Την ΟΛΜΕ να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να προστατέψει τους συναδέλφους και τους μαθητές μας».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.