Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Τρεπεκλή με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
04 Φεβρουαρίου 2024 / 21:02

Τέθηκαν θέματα που σχετίζονται τόσο με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, αλλά και θέματα που άπτονται της ανάγκης κατάρτισης ενός στοχευμένου στρατηγικού σχεδιασμού, για την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Μπάμπη Βούλγαρη και τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία είχε χαρακτήρα γνωριμίας, τέθηκαν θέματα που σχετίζονται τόσο με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις για την προετοιμασία του τουριστικού προορισμού, αλλά και θέματα που άπτονται της ανάγκης κατάρτισης ενός στοχευμένου στρατηγικού σχεδιασμού, για την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τουριστικού προορισμού, καθώς επίσης κατατέθηκαν προτάσεις για μια σύγχρονη και αποδοτική τουριστική προβολή.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων για την σημερινή επίσκεψη όπου είχαμε την ευκαιρία σε ένα κλίμα ειλικρίνειας να προσεγγίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο σκέλος των δημόσιων υποδομών, κάτι που γνωρίζουμε όλοι και διαπιστώνουμε ότι υπολείπονται οι δημόσιες υποδομές, σε σχέση με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Δυστυχώς τα ίδια προβλήματα τα συναντάμε σε όλα τα νησιά μας, σε όλη την Περιφέρεια μας. Στο πλαίσιο της συζήτησης δεσμεύτηκα ότι θα είμαι κοντά τους, θα θεμελιώσουμε στενή συνεργασία με στόχευση και κυρίως με αποτέλεσμα, κάτι που δυστυχώς έλειπε το προηγούμενο διάστημα. Αυτό το πλαίσιο της συνεργασίας το οργανώνουμε τώρα και με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης και βεβαίως με όλους τους φορείς.

Εκτός από τα προβλήματα είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε και στους στόχους της τουριστικής μας προβολής, τη διαχείριση του τουριστικού μας προορισμού και για αυτό όταν το Υπουργείο Τουρισμού ολοκληρώσει τον Μάρτιο τον τουριστικό σχεδιασμό της πατρίδας μας θα συζητήσουμε μαζί με τις Ενώσεις Ξενοδόχων, με τους φορείς του τουρισμού και τους εκπροσώπους τους  και βεβαίως με τους εργαζόμενους στον τουρισμό, έτσι ώστε να συναποφασίσουμε το δικό μας στρατηγικό σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια, χωρίς ανταγωνισμούς και με μοναδική πυξίδα την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προορισμού και του τουριστικού μας προϊόντος. Έχουμε την τύχη να έχουμε ωραίες παραλίες στο Ιόνιο, έχουμε την τύχη να έχουμε το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, όπου σήμερα περνά μια μεγάλη περιπέτεια και έχουμε και την παλιά πόλη της Κέρκυρας που είναι στον κατάλογο των πολιτιστικών μνημείων της Ουνέσκο και το σύνολο της Περιφέρειας μας, μας δίνει μια αναπτυξιακή δυναμική, αξιοποιώντας τα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας έκανε την εξής δήλωση:

«Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη ο οποίος πολύ γρήγορα απάντησε στο αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων για μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας. Βρισκόμαστε εδώ σήμερα και συζητήσαμε για τα πολύ μεγάλα προβλήματα, τα οποία γνωρίζει και ο ίδιος από την προηγούμενη θητεία του. Έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, μια πρώτη γνωριμία και θεωρώ ότι είμαστε σε κοινή γραμμή, για να βελτιώσουμε την εικόνα του τουριστικού μας προορισμού. Η Κέρκυρα είναι ένας τουριστικός προορισμός πολύ μεγάλος και εμείς ως Ένωση Ξενοδόχων θα είμαστε δίπλα, όπως είμαστε και στις προηγούμενες Περιφερειακές Αρχές, χωρίς χρωματισμούς, χωρίς κομματισμούς, για το καλό του τόπου και συναποφασίσαμε να συμπλεύσουμε μαζί συζητώντας τα προβλήματα βρίσκοντας λύσεις και είμαστε εδώ να επικροτούμε τα καλά και να ασκούμε κριτική όταν θεωρούμε ότι κάτι δεν γίνεται σωστά, να τα συζητάμε να τα λύνουμε τα προβλήματα, να βρίσκουμε λύσεις για το καλό του τόπου μας.

Ευχαριστούμε πολύ τον Περιφερειάρχη γιατί δεν είναι πολύ συνηθισμένο όταν ζητάς μια συνάντηση να σου απαντά την ίδια μέρα και να ορίζεται το ραντεβού για την επόμενη, έχουμε ζήσει πολλές Περιφερειακές αρχές τα τελευταία χρόνια ως Ένωση Ξενοδόχων και βλέπω όρεξη και αντιμετώπιση διαφορετική από ότι έχουμε δει  στο παρελθόν. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία καθ' όλη την πενταετή θητεία».

ΦΩΤΟ@ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ