Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Ένα χρόνο μετά, στο 30% η έκδοση των αποφάσεων για τους Δασικούς Χάρτες

Δημήτρης Μπιάγκης
08 Φεβρουαρίου 2024 / 10:33

Απλήρωτα τα μέλη των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το θέμα των αποζημιώσεων των μελών της Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων Δασικών Χαρτών (Ε.Π.Ε.Α.) Κέρκυρας έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης.

«Έναν χρόνο από την έναρξη λειτουργίας της, η Επιτροπή της Κέρκυρας έχει εκδώσει 914 αποφάσεις (σε σύνολο 3.500 περίπου αντιρρήσεων), έχοντας ολοκληρώσει περίπου το 30% του συνολικού της έργου, χωρίς να υπάρχει σχετική πρόβλεψη για την  καταβολή της αποζημίωσης των μελών της.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να καλλιεργεί κλίμα αβεβαιότητας για ένα σοβαρότατο θέμα που απασχολεί χιλιάδες συμπολίτες μας. Χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική, αφήνει ακόμα και τα μέλη των Επιτροπών χωρίς τις αποζημιώσεις που τους οφείλει και προβλέπονται από το νόμο.

Την ίδια ώρα, θέτει στους πολίτες ασφυκτικές προθεσμίες για τη δήλωση στο Κτηματολόγιο, χωρίς να φροντίζει να επιλύσει πρώτα τις σοβαρές εκκρεμότητες που έχουν προκύψει με τους Δασικούς Χάρτες».  

Ο Βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται για να λυθεί το σοβαρό αυτό θέμα.