Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή 11/02

ΚΑΙΡΟΣ
10 Φεβρουαρίου 2024 / 16:33
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το μεσημέρι της Δευτέρας 12/02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε αυξημένη ετοιμότητα θα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία την Κυριακή 11/02 λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ισχυρές βροχοπτώσεις και άνεμοι). Συγκεκριμένα:

«Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από τις απογευματινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από τις βραδινές ώρες στη δυτική και πιθανώς τη νότια Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι- νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου».

Ενώ για τη Δευτέρα 12/02 το δελτίο της ΕΜΥ προβλέπει:

«Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής και στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πρόσκαιρα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη νότια Εύβοια και πιθανώς τις βόρειες Κυκλάδες και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και βαθμιαία από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.