Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ισχύς της Νέας Αριστεράς, μέτρο της επιδιωκόμενης συγκρότησης μετώπου

ΣΤΑΘΑΚΗΣ - ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
13 Φεβρουαρίου 2024 / 18:11
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Προσερχόμαστε στην εκδήλωση της Εφ. Συν. χωρίς πρόβλημα όμως δεν περιμένουμε και πολλά επειδή δεν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις τώρα για κάτι παραπάνω, δήλωσε από την Κέρκυρα ο Γιώργος Σταθάκης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν υπάρχουν, τουλάχιστον μέχρι ώρας, οι προϋποθέσεις συγκρότησης μετώπου της Κεντροαριστεράς. Κατηγορηματική η εκτίμηση του Γιώργου Σταθάκη, εκ μέρους της Νέας Αριστεράς, κατά την συζήτηση τη Δευτέρα στην Κέρκυρα. Κι όταν λέμε προϋποθέσεις, ο λόγος δεν γίνεται για μετακινήσεις ή προσωπικές επιλογές αλλά για τις πολιτικές, απάντησε σε ερώτηση της «Ε» με αφορμή την πολυδιαφημισμένη εκδήλωση της Εφ.Συν, (σ.σ. Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου) την Τρίτη στην Αθήνα. Διασκέδασε μάλιστα τα όσα λέγονται για τους διαύλους επικοινωνίας Παπανδρέου - Τσίπρα: «Πρώην πρωθυπουργοί είναι, έχουν το δικαίωμα να κάνουν ό, τι θέλουν», είπε με τον μειλίχιο τρόπο, που χαρακτηρίζει τον δημόσιο λόγο του.

Η εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο ήταν η επίσημη πρώτη της νέας πολιτικής Κίνησης, στο νησί. Συντονιστής της ο Σπ. Βάρελης. Το κοινό δεν περιορίστηκε σε 'κείνους που αποχώρησαν προσφάτως απ' τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν όμως και μεγάλο. Ήταν κι η βροχή...

Στέλεχος της μεταπολιτευτικής Αριστεράς ο ίδιος, πρ. υπουργός, ανέλυσε μεθοδικά την κριτική στην κυβερνητική πολιτική με εκτεταμένες αναφορές στην υποβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου μέσω της υιοθεσίας του κυπριακού μοντέλου. Επισήμανε πως οι πολιτικές επιλογές της νεοσύστατης Κίνησης όσον αφορά στους αγρότες, την αγορά εργασίας κλπ, εκκινούν από την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης ως καινούριο φαινόμενο, που δεν επιτρέπει την επανάληψη των ίδιων μεθόδων αλλά τον ανασχεδιασμό πολιτικών επιλογών, δράσεων και έργων υπό το κράτος των νέων δεδομένων.

Ο Γιώργος Σταθάκης απέδωσε την ήττα της Κεντροαριστεράς (σ.σ. κυρίως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), που αθροίζει πρωτοφανή χαμηλά ποσοστά από το '74, στο ελλιπές αφήγημα εναλλακτικής κυβερνητικής πολιτικής και έτσι την κατάκτηση της ιδεολογικής και πολιτικής ηγεμονίας από τη ΝΔ για πρώτη φορά!

Όσο για τη Νέα Αριστερά, προγραμματίζεται πανελλαδική Συνδιάσκεψη αρχές Μαρτίου και ιδρυτικό συνέδριο κόμματος τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Όλα προφανώς τελούν υπό την αίρεση των επιδόσεων στις ευρωεκλογές, στις οποίες όπως είπε ο Γ. Σταθάκης, στην σύνθεση του ψηφοδελτίου της Νέας Αριστεράς επιφυλάσσονται ευχάριστες εκπλήξεις αλλά και στο εκλογικό αποτέλεσμα.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.