Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Αριστείδης Μουζακίτης» ονομάστηκε το νέο σκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ
14 Φεβρουαρίου 2024 / 12:35
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος που 365 μέρες τον χρόνο προσφέρουν την υπηρεσία τους για το καλό και την ασφάλεια όλων μας"

ΑΘΗΝΑ. Το όνομα του Αριστείδη Μουζακίτη, του Κερκυραίου πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του το 2017 εν ώρα καθήκοντος στο Ζευγολατιό Κορινθίας, πήρε το ένα από τα δύο πυροσβεστικά σκάφη με τα οποία εξοπλίστηκε το Πυροσβεστικό Σώμα σε εκδήλωση που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά την Τετάρτη 14/02. Στην τελετή έδωσαν το παρόν οι γονείς του εκλιπόντος, αλλά και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, που δήλωσε:

«Και πράγματι είναι σήμερα μία συγκινητική στιγμή, καθώς αποφασίσαμε -και πολύ σωστά- να δώσουμε σε αυτά τα δύο σκάφη ονόματα δύο στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος: τον Πυρονόμο Σάββα Σάββαρη και τον δόκιμο Ανθυποπυραγό Αριστείδη Μουζακίτη. Ευχαριστώ τους γονείς του Αριστείδη που βρίσκονται σήμερα μαζί μας σε αυτή την πολύ συγκινητική στιγμή.

Και πιστεύω ότι το ελάχιστο το οποίο οφείλουμε σε αυτούς οι οποίοι θυσιάζουν τη ζωή τους στο καθήκον, είναι να μην τους ξεχνάμε. Και μέσα από αυτές τις συμβολικές κινήσεις να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη τους».

Οι γονείς του Αριστείδη αποκαλύπτουν το όνομα του πυροσβεστικού σκάφους προς τιμήν του ηρωικού τους γιου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.