Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο

ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ
16 Φεβρουαρίου 2024 / 10:27
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

176 "υπέρ", 76 "κατά", 2 "παρόν" και 46 απουσίες

ΑΘΗΝΑ. Υπερψηφίστηκε στη Βουλή, με 176 ψήφους «υπέρ», 76 «κατά» και 2 «παρόν» το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές, ενώ απουσίαζαν 46. Έτσι, η Ελλάδα έγινε η 16η χώρα στην Ε.Ε. και 37η  στον κόσμο που αναγνωρίζει την ισότητα στο γάμο.

Εκτός από τη  ΝΔ, «υπέρ» ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ καταψήφισαν το νομοσχέδιο το ΚΚΕ, οι Σπαρτιάτες, η Ελληνική Λύση και η Νίκη.

Αναφορά στα διεθνή ΜΜΕ

Η Ελλάδα έγινε η πρώτη Ορθόδοξη χώρα, η οποία επιτρέπει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, καθώς αναφορές για την ψήφιση του νομοσχεδίου φιλοξενήθηκαν στο BBC, τους New York Times, το Guardian, το Associated Press κ.α.

Δύο «ναι» και ένα «όχι» στην Κέρκυρα

Από τους βουλευτές της Κέρκυρας, ο Αλ. Αυλωνίτης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημ. Μπιάγκης του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ ο Στ. Γκίκας της ΝΔ ψήφισε κατά.

Μετά την υπερψήφιση, ο Πρωθυπουργός ανέφερε σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

ΦΩΤΟ@pixabay

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.