Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα θέματα που συζήτησαν οι κοινωνικοί λειτουργοί με τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Κοντζιάλη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
27 Φεβρουαρίου 2024 / 14:40

Επί τάπητος οι επιπλέον προσλήψεις κοινωνικών λειτουργών στις Διευθύνσεις της Περιφέρειας και η προώθηση της υιοθεσίας και της αναδοχής

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝ) Συνάντηση ενημέρωσης- συνεργασίας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Θόδωρος Κοντζιάλης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας ενημέρωσε για τους σκοπούς και στόχους του ΣΚΛΕ, καθώς και για θέματα που αφορούν στην ανάδειξη τοπικών αναγκών σε θέματα κοινωνικής προστασίας, πρόνοιας και αλληλεγγύης. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αντιμετώπισης κοινωνικών φαινομένων και προβλημάτων, όπως παιδικής φτώχειας, κακοποίησης, παραμέλησης, ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης με επιπλέον προσλήψεις Κοινωνικών Λειτουργών των Διευθύνσεων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς και η προώθηση του θεσμού της Υιοθεσίας και της Αναδοχής.

Επιπρόσθετα η σταθερότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών για την παροχή αποτελεσματικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στην ευρύτερη κοινότητα και η ανάδειξη κοινωνικών ζητημάτων στην κατεύθυνση της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας αναδείχθηκαν ως σημαντικές και αναγκαίες προτεραιότητες του Β!βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη χάραξη και εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής αλλά και της αποτελεσματικής λειτουργίας του Κράτους-Πρόνοιας και Υγείας, ώστε να παρέχονται σε επίπεδο πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης αποτελεσματικές υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζονται μια σειρά συνεργασιών και δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας αλλά και επεξεργασία παρεμβάσεων, προτάσεων και επιμέρους αναγκών.

 

ΦΩΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝ