Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος: Ο Λ. Κυρίζογλου νικητής των εκλογών με 65,78%

Λ. Κυρίζογλου με τον Δήμαρχο Θέρμου Σ. Κωνσταντάρα
ΚΕΔΕ
03 Μαρτίου 2024 / 10:49
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η Σύγκληση του νέου Δ.Σ. για την εκλογή του προέδρου, των δύο αντιπροέδρων, του Γενικού Γραμματέα καθώς και των υπόλοιπων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής θα γίνει την Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 19:00 στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

ΑΘΗΝΑ. Η Αυτοδιοικητική παράταξη του Λάζαρου Κυρίζογλου «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» ήταν ο νικητή της εκλογικής αναμέτρησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 02/03 για την εκλογή των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Συγκεκριμένα:

Σε σύνολο 535  εγγεγραμμένων ψήφισαν  529  αιρετοί.

Έγκυρα ψηφοδέλτια 525, άκυρα 4.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Έλαβαν:

  • Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι : 348 ψήφοι (65,78%) και 20 έδρες
  • Αυτοδιοίκηση Τώρα : 155 ψήφοι (29,30%) και 9 έδρες
  • Λαϊκή Συσπείρωση  : 18 ψήφοι (3,40%) και 1 έδρα
  • Συντονισμός Αιρετών : 4 ψήφοι (0,76%)

Τα ονόματα των 30 νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ (την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο δήμαρχος Αθηναίων), θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης της σταυροδοσίας.

Με αφορμή τη νίκη του στις εκλογές, ο Λ. Κυρίζογλου δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των συναδέλφων αυτοδιοικητικών που καταρχήν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και προσήλθαν μαζικά, συμμετέχοντας σήμερα στην εκλογική διαδικασία.  Η πρωτοφανής συμμετοχή αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του αιρετού προσωπικού της Αυτοδιοίκησης να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα, για να πάμε τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες ακόμη πιο ψηλά.

Σήμερα νίκησε η Ενότητα. Νίκησε η Αυτοδιοίκηση.

Ενωμένοι Ξεκινήσαμε. Ενωμένοι Σχεδιάσαμε. Ενωμένοι Συνεχίζουμε.

Με γνώση, σχέδιο κι εμπειρία, με μια νέα δυνατή ομάδα Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων προχωράμε Μπροστά.

Για να κάνουμε πράξη τη Μεγάλη Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση. Θέτοντας ως προτεραιότητα να βρισκόμαστε διαρκώς, δίπλα στους πολίτες».

Η Σύγκληση του νέου Δ.Σ. για την εκλογή του προέδρου, των δύο αντιπροέδρων, του Γενικού Γραμματέα καθώς και των υπόλοιπων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής θα γίνει την Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 19:00 στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

ΦΩΤΟ@ΣΤ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ

ΚΕΝΤΡΚΗ ΦΩΤΟ@ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.