Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Τρεπεκλή με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Ι. Παππά

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
05 Μαρτίου 2024 / 13:16
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Συμφώνησαν ότι ο Ι. Παππάς θα επισκεφθεί την Κέρκυρα στις 11 με 13 Μαρτίου

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Παππά είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γ. Τρεπεκλής συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Κωνσταντίνο Καποδίστρια και την Έπαρχο Ιθάκης Σμαράγδα Σαρδελή.

Αρχικά, συζητήθηκε το θέμα του λιμανιού του Αγίου Νικολάου στις Βολίμες όπου διατυπώθηκε αίτημα εξομοίωσης του με ΦΕΚ προκείμενου να αποκτήσει χερσαία και λιμενική ζώνη.

Επιπλέον τέθηκε το θέμα του πλοίου που εξυπηρετεί τη θαλάσσια διασύνδεση της Ιθάκης, καθώς αυτό που χρησιμοποιείται τώρα δεν έχει χωρητικότητα για μεταφορά αυτοκινήτων. Ο Υφυπουργός απάντησε ότι προσφάτως ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές και θα πρέπει να επικαιροποιηθεί το αίτημα με το νέο διαγωνισμό το επόμενο έτος.

Ακόμη, συζητήθηκε η προοπτική λειτουργίας των Υδροπλάνων, με την ολοκλήρωση των υδατοδρομίων και των υδάτινων πεδίων.

Τέλος συμφώνησαν ότι ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής θα επισκεφθεί την Κέρκυρα στις 11 με 13 Μαρτίου όπου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με την συνεργασία του Περιφερειάρχη και βουλευτών της εκλογικής περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

ΦΩΤΟ@ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.